Tunisien! Här hittar du information om platser, sevärdheter, mat, dryck och om saker du kanske inte visste om Tunisien.

Tunisien

Tunisien är ett väldigt litet land i nordöstra Afrika och här hittar du också Afrikas nordöstligaste punkt. 1/3 del av landet består av Sahara och är då bara öken. Tunis är huvudstaden och medelhavet ligger runt de östliga och norra delarna av landet. I havet är Malta närmsta granne ,och på land är det Algeriet i väst och Libyen i sydöst.

Tunisien

Sidi Bou Said i Tunisien – den blåvita staden

Sidi Bou Said i Tunisien är en liten medelhavsstad som är känd för sina charmiga vita hus, dekorerade med blå sniderier och fönsterluckor. Staden är också omtalad för att vara ett centrum för konst, och lockar idag turister med mysiga gränder, gallerier, caféer och boutiquehotell.

Tunisien

Karthago i Tunisien – arkeologisk plats och världsarv

Karthago är en arkelogisk plats i Tunisien, och en stadsdel utanför huvudstaden Tunis. Idag kan man se resterna av det som en gång var ett mäktigt feniciskt rike under antiken – innan romarna bestämde sig för att jämna staden med marken.

Tunisien

Toseur i Tunisien – oaser, äventyr och Star Wars

Tozeur ligger i den västra delen av Tunisien, och fungerar som utgångspunkt för ökenäventyr och besök vid inspelningsplatser för Star Wars. Här hittar du våra bästa tips på saker att se och göra i den här spännande delen av Tunisien.

Tunisien

Rida kamel i Tunisien – en ökentur vid porten till Sahara

Rida kamel i Tunisien, hur är det? Det finns massor av kameler (eller dromedarer) i Tunisien, och vi fick en fantastiskt fin ridtur vid porten till Sahara. Dessutom fick vi träffa en kamelryttare som tävlar – och som även varit tränare för en annan ryttare – för kamelrace. Vilket spännande möte!

Tunisien

Fyrhjuling i Tunisien – fartfylld upplevelse i Sahara

Att köra fyrhjuling i Tunisien, eller quad som det heter på engelska, är ett roligt och härligt sätt att uppleva öknen eller naturen. Vi gjorde vår tur strax utanför Douz, i den södra delen av Tunisien.

Tunisien

Bo i tält i Tunisien – under stjärnorna i Sahara

Att bo i tält i Tunisien, i öknen, är ett sätt att uppleva den storslagna natur som bara finns i den här delen av världen. Trots att naturen är karg här, så är detta väldigt speciellt. Om du i lugn och ro vill se stjärnorna på natthimlen – då är detta kanske det allra bästa stället.

Tunisien

Matmata i Tunisien – grotthus, Star Wars, utsiktsplatser

Matmata i Tunisien är en liten berberby i södra Tunisien, där man traditionellt har bott i grottor under marken. Idag är byn känd för den speciella grottarkitekturen – men också som inspelningsplats för två av Star Wars-filmerna.

Tunisien

Thalassoterapi i Tunisien – besök på två Thalasso & Spa

Vi har testat thalassoterapi i Tunisien, det vill säga behandling där man använder sig av havsvatten. Vi berättar om terapin, samt om våra egna erfarenheter av behandlingen.

Tunisien

Djerbahood på ön Djerba – fantastisk streetart i Tunisien

Djerbahood på ön Djerba visar upp en omfattande samling gatukonst. Kvarteren i sig är charmiga, med vita hus, blå portar, färgstarka blommor och trevliga små butiker. Dessutom bjuder stadsdelen på denna aldrig sinande ström av street art.

Göra på Djerba

göra på Djerba i Tunisien – 12 tips till semesterön

Vad kan man göra på Djerba i Tunisien? Djerba är en tunisisk ö som passar perfekt för dig som vill njuta av semesterlugn, bad och spa. Dessutom kan du uppleva aktiviteter, sevärdheter, utflykter och god mat. Här är våra bästa tips!

Tunisien

Utsikt från cockpit – en annorlunda resa i Tunisien

Det var vår guide, som tidigare jobbat på det tunisiska flygbolaget och som kände piloterna väl, som lyckades ordna så att Peter fick sitta i cockpit under flygning och landning. Han fick sitta fastspänd på en plats bakom piloterna, och kunde på så sätt se utsikten från en av de bästa platserna i planet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare