Annons

Semester i Centraleuropa! I den centrala delen av Europa hittar du allt från charmiga småstäder och historiska sevärdheter till storslagna naturupplevelser och möjlighet till skidåkning på vintern. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad för att hitta nya idéer. Alla tips bygger på våra egna eller våra gästskribenters erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i Centraleuropa!

Semester i Centraleuropa

Vad som inkluderas i Centraleuropa kan variera. Vi har valt att använda den relativt snäva definition som inkluderar Liechtenstein, Polen, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Andra länder, som ibland kan ingå under vidare definitioner, hittar du bland våra tips om semester i södra Europa och semester i sydöstra Europa.

Mountainbike i Zermatt - Naturupplevelser i Schweiz
På äventyr med cykel i Schweiz

Länder att besöka i Centraleuropa

Tyskland är ett stort land som har mycket att bjuda på. Här hittar du vackert grön natur, pittoreska städer, vackra semestervägar och många historiska sevärdheter.

Schweiz och Österrike är kanske allra mest kända som vinterdestinationer, men är också länder som är väldigt fina på sommaren. I båda dessa länder kan du till exempel vandra eller cykla på sommaren.

Tjeckien är känt för Prag och för sin goda öl, men är också värt att besöka för den fantastiska naturen och för alla fina slott och borgar. I Polen finns det många härliga städer att besöka, såsom Gdansk, Krakow och Wroclaw. Ungern lockar med Budapest, men också med mat, vin och utflykter till Balatonsjön. Centraleuropa har helt enkelt mycket att bjuda på. Läs mer om det land du är intresserad av:

Lednice
Chateau Lednice i Tjeckien

Fler tips för din semester i Centraleuropa

Du hittar tips inför din semester i Centraleuropa genom att klicka på länderna ovan. Vet du inte vad du ska välja? Här kommer en topplista (utan inbördes ordning) med tio riktigt bra resmål i Centraleuropa:

  1. Bern i Schweiz – en vacker huvudstad
  2. Salzburg i Österrike – 15 saker att se och göra
  3. Wroclaw i Polen – 14 saker att se och göra
  4. Korsvirkesvägen i Tyskland – en mysig semesterväg
  5. Prag i Tjeckien – 30 saker att se och göra
  6. Luzern i Schweiz – och berget Pilatus
  7. Budapest i Ungern – 23 saker att se och göra
  8. Sachsen-Anhalt i Tyskland – 9 härliga upplevelser
  9. Vorarlberg i Österrike – 9 tips för en vinterresa
  10. Bastei i Saxiska Schweiz – dramatisk natur i Tyskland
Bern i Schweiz

Prenumerera på vårt nyhetsbrev