Här hittar du tips inför din semester i Norden. I vår lilla del av världen hittar man allt från fina stränder och pittoreska småstäder till storslagna naturupplevelser och vintersportorter. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa! Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt drömmarna börja om en härlig semester i Norden!

Semester i Norden

I Norden finns fem länder och tre självstyrande områden. Länderna är Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island, och de självstyrande områdena är Åland, Färöarna och Grönland. Många saker är likt i våra nordiska länder, som till exempel kulturen och i många fall språket. Men det finns också mycket som skiljer och gör att det är oerhört intressant att resa runt i de nordiska länderna.

Sverige, Norge, Danmark, Finland

Vårt eget land och våra allra närmaste grannländer har mycket att erbjuda. Här finns allt från badstränder om somrarna till skidorter om vintrarna. Det finns gott om naturområden både för friluftsliv och mer äventyrliga aktiviteter, och för den som är mer sugen på en cityweekend finns våra fina huvudstäder: Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Läs gärna våra bästa restips:

Glasriket
Kanot

Island och Färöarna

Island och Färöarna ligger mitt ute i Atlanten och trots att dessa öar tillhör Norden är det en exotisk upplevelse att komma hit. Har du till exempel upplevt den isländska naturen, där det bubblar och pyser överallt, från hästryggen? Eller, har du tagit dig med helikopter mellan de små öarna på Färöarna? Läs mer om det land du är nyfiken på:

Island hamn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare