Meny Stäng

5 annorlunda saker att göra i Köpenhamn

Annons

Gästskribent: Maria Karlsson

Vad sägs om att checka in på ett av världens minsta hotell, smaka på råbiffssmörrebröd i Kødbyen och avnjuta en kall anarkist i solen. Eller varför inte besöka en hemlig speakeasy bakom en bokhylla och kombinera middagen med ”funky wines” på en trendig naturvinsbar. Jag har tagit fram 5 annorlunda tips på hur du tar din Köpenhamnsresa till en helt ny nivå.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kanske har du ”gjort” Köpenhamn några gånger och är redo för att testa något nytt? Nyhavn, den lilla havfruen, wienerbröd och kall Carlsberg i all ära, men ibland vill man göra något som inte står på alla andras självklara ”to do-lista”. Då kanske några av mina 5 annorlunda tips kan komma väl till användning nästa gång du besöker Köpenhamn. Glöm inte titta att in på min reseblogg fantasydining.com samt följa @fantasydining på Instagram för fler tips och inspiration.

1. Checka in på Central Hotel & Café (ett av världens minsta hotell)

Nyfiken på att bo på ett av världens minsta hotell? Central Hotel i Vesterbro har endast ett enda hotellrum. Här skulle man verkligen våga påstå att man får hela hotellet för sig själv. Det vackra dubbelrummet är beläget på övervåningen ovanför Central Café som är ett pyttelitet jättegulligt café som tillhör hotellet. Rummet kostar 2.500 DKK och i priset ingår frukost en trappa ner samt en ”free drink on the house” för att hälsa dig välkommen.

Adress: Tullinsgade 1, 1618 Köpenhamn, Danmark

2. Ät råbiffssmörrebröd på Fleish i Kødbyen

Det livliga området Kødbyen i Köpenhamn brukar ofta jämföras med New Yorks ”Meat packing district”. Här ligger trendiga restauranger och barer på rad och området har utan tvekan Köpenhamns bäst pulserande nattliv. Med områdets historia som köttfabrik och slaktområde kanske det inte är så konstigt att många bra köttrestauranger poppat upp i området.

Gillar man kött så får man inte missa Fleish- Kødbyens egna slaktare vars restaurang man hittar bakom plastdörrar vilket för tankarna till ett kylrum. Här serveras ekologiskt kött från landets bästa leverantörer och kommer man hit under lunchtid hittar man ett stort utbud av smörrebröd. Testa gärna smörrebröd med råbiff, det smakade fantastiskt!

Adress: Slagterboderne 7, 1716 Köpenhamn, Danmark

3. Drick en kall Anarkist

Anarkist Bar hittar man mittemot centralstationen bredvid välkända Tivoli. Här serveras ett stort utbud av Anarkist egna spännande och utmanande ölsorter som serveras tillsammans med läckra burgare och annan barmat. Man hittar även ett lika stort utbud av specialbryggda öl från andra bryggerier på både kran och i flaskor. Är man ölentusiast så är det här stället det första man ska ringa in på kartan.

Adress: Bernstorffsgade 7, 1577 Köpenhamn, Danmark

4. Hitta till den hemliga speakeasyn Curfew

Nyfiken på att hitta till en hemlig ”speakeasy” a la 20-talets förbudstid? Curfew som på svenska betyder utegångsförbud hittar man bakom en dold bokhylla. För att hitta hit måste man förstås känna till att det ligger en cocktailbar på den här adressen. Den som söker finner sägs det.

När man hittat ingången måste man ringa på dörrklockan. Har man turen att bli insläppt öppnas den hemliga dörren i bokhyllan. Interiören i cocktailbaren är helt fantastisk och likt ett trollslag slungas man tillbaka till en 20-tals speakeasy. Drinkarna är dyra men extremt välgjorda och i kombination med atmosfären värda varenda dansk krona.

Adress: Vesterbrogade 20, 1620 København V, Danmark

5. Kombinera middagen med naturvin 

Mat-och dryck i kombination börjar bli ett allt större intresse för de allra flesta idag. Särskilt när vi reser och vill unna oss det där lilla extra, både i glaset och på tallriken. När det kommer till vin så ligger danskarna (hör och häpna) flera steg före oss utvecklingen, i alla fall när det kommer till naturvin. Detta resulterar i ett kul och annorlunda utbud av naturvinsbarer i Köpenhamn.

På Ancestrale har man verkligen chansen att prova på spännande och ovanliga viner (också benämnda som ”funky”) som den duktiga vinkunniga personalen kombinerar med lika spännande maträtter. Slätvar med variationer av purjolök serveras t.ex med det spännande naturvinet ”Just enjoy” från Slovakien. Rätterna är små men naggande goda så räkna med att beställa in flera rätter under kvällen med olika ”parings” av naturvin.

Adress: Oehlenschlægersgade 12, st th, 1663 Köpenhamn, Danmark

Läs också: 30 annorlunda saker att göra i Göteborg 

Maria Karlsson

Följ Maria här:

Sverige

Maria Karlsson

Maria driver den prisbelönta resebloggen fantasydining.com som förmodligen är Sveriges mest annorlunda reseblogg. Bloggens unika nisch är temaresor, annorlunda hotell samt extraordinära restauranger. Maria själv vill att ett besök på hennes reseblogg ska kännas som att stiga in i en magisk portal av sagor, mystik och förtrollande hotell, mat- & dryckesupplevelser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev