Här hittar du våra bästa restips om Malaysia – allt från shopping och storstadsliv till vackra stränder och äventyr i de exotiska mangroveskogarna. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka, såsom Kuala Lumpur och Langkawi. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Malaysia.

VARFÖR RESA TILL Malaysia?

  • Sol och bad – Det finns gott om långa sandstränder och klimatet passar utmärkt för sol och bad.
  • Båtturer och vattenaktiviteter – På semesterorterna finns massor av olika båtturer och vattenaktiviteter att välja på.
  • Djur och natur – Växtligheten är grön och det finns många exotiska djur, som man kan uppleva till exempel på en tur i mangroveträsken.
  • Asiatisk mat – I Malaysia finns kryddiga malaysiska grytor, men också gott om thailändsk och kinesisk mat.
  • Shopping – I huvudstaden Kuala Lumpur finns massor av stora shoppingcentra där man kan shoppa i flera dagar.

Vädret just nu

booked.net

1. Langkawi

restips om Malaysia

Malaysia, Langkawi

Langkawi är en ögrupp utanför Malaysias nordvästra kust, tillhörande delstaten Kedah och nära gränsen till Thailand. Ögruppen består egentligen av många öar, och den största ön heter Pulau Langkawi. Här hittar du långa sandstränder och ett aktivt turistliv med hotell, restauranger och butiker. Vi bodde på ett mysigt litet hotell med små stugor, inte långt från stranden och shoppinggatan. (2012)

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

2. Restauranger på Langkawi

Restauranger Malaysia

Det finns gott om restauranger på Langkawi, och det är lätt att hitta till exempel thailändsk, kinesisk, indisk eller europeisk mat. Det finns även restauranger som serverar typisk malaysisk mat, även om det kanske inte är det mest vanliga. Maten är ok på de flesta restaurangerna, men om man vill ha extra bra mat får man göra lite research. (2013)

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

Malaysia, Langkawi

3. Moppetur på Langkawi

Moppetur Langkawi

Langkawi är en grön och fin ö, och ett enkelt sätt att se mer av ön är att ta sig runt med moppe. Vi hyrde moppe en dag och åkte till den norra sidan. (2012)

Malaysia, Langkawi

4. Mangrove båttur på langkawi

Apa i Malaysia

När man är på Langkawi ska man definitivt inte missa en tur med båt ut i mangroveskogen, eller mangroveträsken. Här såg vi många intressanta djur, som till exempel apor, ormar, fladdermöss och “vandrande fiskar”. Mest fascinerande var dolksvansarna, som är släkt med skorpioner och som funnits som art i 450 miljoner år.  (2012)

Malaysia, Langkawi

5. Segeltur med katamaran på Langkawi

En annan häftig tur vi gjorde var en dagsutflykt med katamaran. Turen innefattade allt från god asiatisk mat på däck och häng i vattnet efter båten till en spännande promenad på en ö fylld av tät djungelvegetation. (2012)

Malaysia, Langkawi

6. Kuala Lumpur

Annonsera på blogg

Malaysia, Kuala Lumpur

Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är en hypermodern stad med stora shoppinggallerior och luftkonditionerade gångar att promenera i, för att klara sig undan den tryckande hettan. Här kan man förstås se den känds tvillingskrapan Petrona Towers, shoppa och äta asiatisk mat på allt från finrestauranger till food courts. (2013)

Malaysia, Kuala Lumpur

Malaysia, Kuala Lumpur

7. Chinatown i Kuala Lumpur

Peter i Chinatown i Kuala Lumpur

Om man vill uppleva folkliv och myller samt kunna göra riktigt billiga shoppingfynd, ja då kan det vara värt att göra ett besök i Kuala Lumpurs Chinatown. Här kan man shoppa allt från frukt och smycken till kläder och tekniska prylar. (2012)

Malaysia, Kuala Lumpur

8. Resa runt i Malaysia

Båt malaysia

Förutom Langkawi och Kuala Lumpur finns många andra intressanta platser i Malaysia, såsom Borneo, Penang, Perhentian Islands och Taman Negara. Vi har inte varit på dessa platser, men vi har samlat länkar till reportage som skrivits av våra bloggvänner:

Väder i Malaysia (Langkawi)

Malaysia,Langkawi

BRA ATT VETA – Mer restips om Malaysia

  • Valuta? Ringgit (MYR)
  • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
  • Språk? Malajiska (en del pratar också engelska)
  • Se upp med? UD avråder från inresa i vissa specifika områden. Det kan också vara bra att hålla koll på denguefeber, zikavirus etc. Kolla gärna aktuell reseinformation på Sweden Abroad innan avresa.
  • Tänka på? Malaysia är ett muslimskt land och det är viktigt att respektera lokala sedvänjor. Till exempel kan det vara bra att inte vara alltför lätt klädd utanför turistområden.
La Pari Pari Langkawi

Restips om Malaysia – Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer