Meny Stäng

Underwater World på Langkawi

Vi har besökt Underwater World på Langkawi. Detta är en av de största attraktionerna på Langkawi och i den enorma byggnaden hittar man massor av fiskar och andra djur från en rad olika miljöer, från regnskog till Antarktis.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Underwater World

Underwater World ligger i den södra änden av Pantai Cenang på Langkawi och är en av öns mest populära sevärdheter. Inuti en stor vit byggnad hittar man massor av djur, framför allt från den marina världen. Vi såg bland annat såg vi leopardfärgade stingrockor, sjöäpplen och clownfiskar.

Men det finns mer än fiskar i Underwater World! Här finns också djur från flera olika klimatzoner i världen. Man promenerar genom den ena sektionen efter den andra, från tropisk regnskog och tempererat klimat till arktiska miljöer. På ett ställe gick vi genom en gång av glas där fiskarna simmade runt oss överallt.

langkawi underwater world

Exotiska fåglar

Det fanns gott om exotiska fåglar i alla tänkbara och otänkbara färger och former. Vi såg bland annat flamingos, svarta svanar och massor av fåglar som jag förstås inte vet namnet på. Vi läste kanske namnen på engelska, men namn på fåglar och fiskar på engelska är alltid svårt tycker jag!

Underwater world Langkawi
Fågel Underwater world
Underwater world
Fåglar Underwater world

Apor, sälar och pingviner

Vi såg också en hel del andra djur, såsom apor, sälar och pingviner. Alla roligast var att titta på ”Rockhopper” pingvinerna, som hoppar jämfota från klippa till klippa. Kul att se, men svårt att fånga på bild om man säger så. Vi måste säga att detta var ett fint akvarium som var värt ett besök, och gav en stunds ”frist” från den intensiva solen …

Apa Underwater world
Alla våra bästa tips om Malaysia. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev