Meny Stäng

Snorkling på Malapascua i Filippinerna – en härlig tur

Annons

Nu har vi testat snorkling på Malapascua i Filippinerna, och vi förstår varför den här ön är populär bland både dykare och snorklare. Vattnet är kristallklart och det finns ett fantastiskt rikt djurliv under ytan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Avfärd på morgonen – med Malapascua Budget Tour

Om du följer oss på FREEDOMtravel vet du att vi hängt ett tag på ön Malapascua, och att vi genom våra vänner Micke och Julia lärt känna en filippinsk familj. Sonen Hildem driver ”Malapascua Budget Tour”, en verksamhet med båtutflykter och snorklingsturer för turister.

För några dagar sedan, när Hildem inte hade någon annan inbokad grupp, bokade vi in oss på hans mest populära tur – en tre timmar lång båttur med snorkling på flera ställen runt Malapascua.

Malapascua Budget Tour
Hildem visar upp sina snygga flytvästar, som finns ombord

Vid 8:30-tiden hämtade Hildem och hans kollega upp oss med båten Dotche II (familjens mindre båt) vid stranden Bounty Beach på Malapascua. Därefter var det dags att åka ut mot det första snorklingsstället.

Malapascua Budget Tour

Snorkling på Malapascua

Vi hade fantastisk tur med vädret och solen strålade över det kristallklara och grönblå vattnet. Det var hett i luften (runt 28 grader), och med solskydd på båten och lite bris på havet blev det fantastiskt skönt. Dessutom är ju vattentemperaturen härlig, så man kan vara i länge utan att behöva bekymra sig om att frysa.

Snorkling på Malapascua

Det var bara att klä av sig till badkläder och dra på cyklop och snorkel. Micke och Julia hade med sig egen utrustning, men vi glömde vår i Sverige, så det var bra att Hildem har grejor för uthyrning. Dessutom hade vi förstås med oss utrustning för att kunna fotografera under vattnet.

Snorkling på Malapascua

Peter använder sin vanliga mobiltelefon, men med ett vattentätt skal runt om. På så sätt kunde han både fota båten på avstånd och fiskar (eller snorklingsvänner!) under ytan.

Malapascua Budget Tour
Malapascua Budget Tour
Snorkling på Malapascua

Det japanska skeppsvraket

Ett av stoppen under turen är ”det japanska skeppsvraket”. Detta ligger på den nordvästra sidan av Malapascua, inte långt från öns fyr, och är ett vrak efter ett japanskt fartyg som sänktes av amerikanerna under Andra världskriget. Spännande att spana in!

Coral Garden

Det stoppet som vi tyckte var allra finast var ändå det som heter ”Coral Garden”. Detta är ett område med korallrev som ligger på den östra sidan om Malapascua. Här var vattnet om möjligt ännu klarare, och vi såg massor av fiskar.

Malapascua Budget Tour

Man kan se både små och stora fiskar, i alla tänkbara former och färger, och ibland i stora stim. Du kan till exempel se clownfiskar (som Nemo i ”Hitta Nemo”) och en massa andra färgglada fiskar som vi inte kan namnet på.

På ett av snorklingsställena finns också möjlighet att se mindre svartfenad revhaj (som inte är aggressiv) och vissa tider på året (från juli och framåt) kan man se maneter.

WIFI.se
Malapascua Budget Tour

Vi snorklade förstås en hel del, men vi slappade också en del på båten och bara njöt av att vara på sjön. Riktigt härligt!

Malapascua Budget tour

En härlig tur med snorkling på Malapascua

Summa summarum så blev det en riktigt härlig dag med snorkling på Malapascua. Vi kom tillbaka till Bounty Beach lagom till lunch.

Malapascua Budget Tour

Mer att se och göra i närheten

Det finns förstås mer att se och göra på Malapascua, utöver att snorkla. Du kan sola och bada, dyka och hänga på mysiga restauranger. På den större ön Cebu kan du besöka Bogo City och Cebu City. Genom att klicka på bilden nedan hittar du alla våra artiklar om Filippinerna.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Har du testat snorkling på Malapascua eller någon annanstans i Asien?

Har du testat snorkling på Malapascua eller någon annanstans i Asien? Hur var din upplevelse? Vad fick du se under ytan?

Fakta om snorkling på Malapascua – med Malapascua Budget Tour

3 timmars snorklingstur

 • Startpunkt: Bounty Beach eller hamnen på Malapascua
 • Turen går till: Flera snorklingsställen runt Malapascua, inklusive det japanska skeppsvraket och Coral Garden.
 • Pris: 450 PHP/person (cirka 85 SEK) om det är minst 4 personer på turen eller 550 PHP/person (cirka 105 SEK) om det 3 personer eller färre. (2023)

Andra turer med Malapascua Budget Tour

 • Turer: Välj mellan Kalangamann island och Carnaza island + La Manok island.
 • Längd: Båda turerna är heldagsturer, och man startar cirka klockan 8:30 på morgonen.
 • Pris: 1500 PHP/person (cirka 285 SEK) 2023. Observera att minst 10 personer krävs för att turen ska kunna genomföras.
 • Inkluderat i priset: Lunch är inkluderat i priset, liksom skatt för att besöka öarna.

Att ta med vid snorkling på Malapascua

 • Badkläder
 • Snorkel, cyklop och eventuellt simfötter. (Om du inte har snorkel och cyklop kan du hyra från Malapascua Budget Tour för 150 PHP/person (cirka 30 SEK), 2023.)
 • Eventuellt badskor
 • Solhatt, solglasögon och solskyddskräm
 • Handduk eller sarong
 • Vatten och snacks
 • Mobiltelefon/kamera och gärna undervattenskamera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev