Meny Stäng

10 timmars resa – från Mindoro till Boracay

Annons

Nu har vi tagit oss från Mindoro till Boracay på Filippinerna. Vi blev upphämtade i bil 08:00 utanför hotellet i Sabang och åkte över nästan hela Mindoro, till Roxas. Hela vägen körde vi genom tät, frodig regnskog och precis överallt såg vi människor, som lever helt andra sorters liv än vi. Strax innan färjan skulle avgå var vi framme.

Att leva olika sorters liv

De flesta människor vi såg längs vägen lever enkla liv, i våra ögon kanske fattiga. Men de vi mötte såg glada och välmående ut, och vi hamnade i diskussion om konsumtionshetsen hemma.

Vad lever man för egentligen? Vad är det som säger att vi skulle vara lyckligare än dem? Är det inte egentligen de som lever som man borde, och vi som lever ganska konstiga liv …? Vid 12-tiden stannade bilen och vi fick springa ombord …

Mindoro
Nu har vi lämnat Sabang på ön Mindoro bakom oss

Sliten bilfärja

Färjan vi skulle åka med visade sig vara en stor (sliten) bilfärja. På däck stod personalen och hänger tvätt. Antagligen måste man göra vardagssysslor nån gång ibland också, även när man jobbar på färja …

Filippinerna
Vi lämnar ön Mindoro
Tvätt på färja
Personalen på färjan hänger tvätt

Panay och Boracay

På eftermiddagen anlände vi till hamnen på den stora ön Panay, precis söder om Boracay. Där slussades vi snabbt och effektivt på en liten snabb båt som tog oss till Boracay. Nu är vi här och inkvarterade på ett hotell vid White Beach. Det är som att ha kommit till ett annat universum. Eller som att ha gjort en tidsresa 100 år framåt. Kulturkrocken är total. Vi berättar mer imorgon.

Båtluffa på Filippinerna
Med båt från Panay till Boracay
Boracay
Framme på Boracay – vilken strand!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev