Meny Stäng

Båtresa till Manila i Filippinerna – från Boracay

Annons

Idag blev det båtresa till Manila från Boracay. Vi startade med en liten båt från Boracay till Panay, och därifrån blev det färja. Färjan från Caticlan på Panay till Batangas på Luzon var finare och mindre sliten än den vi åkte med sist. Det kändes bra, eftersom det blåste en hel del på havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

De finaste biljetterna

Vi hade köpt de finaste biljetterna. För 350 kronor (tillsammans) fick vi hytt med toalett och TV, och en måltid i restaurangen. Där var vi för övrigt nästan ensamma. Visserligen var det en mycket enkel restaurang – man tog en plastbricka och fick välja mellan några olika grytor – men vi gissar ändå att många av de filippinska resenärerna sparade in på denna kostnad och hade med sig matsäck.

Vi var hur som helst mycket nöjda med att ha köpt de dyraste biljetterna. Det var skönt att kunna lämna packningen i en hytt och praktiskt att få ett varmt mål mat. Kostnaden var ju för oss ändå väldigt liten.

Hytt färja Filippinerna
Vår hytt på vår båtresa till Manila

Säkerhet och arbetsförhållanden

Man kan inte låta bli att fundera lite över säkerhet och arbetsförhållanden ibland. Vissa båtar ser så rostiga och slitna ut att man undrar hur länge de ska hålla. När vi åkte såg vi också ett gäng arbetare som höll på att bygga ut bryggan. I flipflops, med handsågar och maskiner med tunna kablar (knappast jordade?) från ett elverk …

Båt Filippinerna
Bygge Filippinerna
Filippinerna bygge

Dags för avfärd

Så var det då dags för avfärd från Boracay! Det blåste en del på havet, men i övrigt gick resan utmärkt. Nu är vi framme i Manila och har hittat fram till vårt lyxiga hotell i området Makati. Vi berättar mer imorgon!

Färja Filippinerna
Dags att lämna den här delen av Filippinerna
Hamn Patay
Utsikt över hamnen i Panay
Båtresa till Manila
Vi är på väg! Båtresa till Manila
Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev