Meny Stäng

Avresa med Dotche – nu börjar båtluffen på Filippinerna

Annons

Nu är det äntligen dags för avresa med båten Dotche, vilket innebär att vi påbörjar vårt stora äventyr med båtluff i Filippinerna. Vi ger oss av idag, och om allt går som tänkt kommer vi resa runt bland Filippinernas öar under en och en halv månad.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Dags för avresa och båtluff med Dotche

Det är alltså äntligen dags för avresa med den filippinska båten Dotche. Ombord under resan kommer vi att vara sammanlagt sju personer: vi (Peter och Helena från FREEDOMtravel), våra vänner Micke och Julia samt kapten Hildo, hans son Hildem och svärsonen Aldrin.

Så här planerar vi att åka

Vi har gjort en grov plan över hur vi ska åka, som du kan se på bilden nedan. Om det kommer bli precis så här? Det vet vi inte. Vi börjar att resa österut från Malapascua (som ligger norr om ön Cebu, i toppen av den röda skissen) och reser därefter söderut.

Planen just nu är att runda Bohol på utsidan, men det är också möjligt att vi väljer att resa mellan Bohol och Cebu. Vi får se hur det blir helt enkelt!

Förberedelser för avresa

Vi har förberett för den här resan väldigt länge. Redan när vi var i Stockholm planerade vi och köpte på oss olika saker, såsom exempelvis powerbatterier och pannlampor. Sedan har vi bland annat shoppat fiskeutrustning i Cebu City samt liggunderlag och köksutrustning i Bogo City.

Här på ön har framför allt familjen, men också vi, jobbat med olika förberedelser. Det skulle bland annat fixas tak, toalett, kök och solpaneler. Sedan behövde motorn bytas och en generator införskaffas, och så började oljefiltret läcka …

Mycket jobb har det varit, och det har dragit ut lite på tiden, men till slut började ändå allt bli klart. För några dagar sedan packade vi ombord en hel del av det som vi shoppade i Bogo.

Peter och Julia lastar på saker på Mickes och Julias egenhändigt byggda båt Filippa, för vidare transport till Dotche
Ännu en transport till Dotche – Micke och Julia kommer med en fylld gasoltub

Dotche är redo

Nu är Dotche äntligen redo för avfärd. Det är säkert en hel del som kommer att behöva fixas under resans gång, men vi är i alla fall tillräckligt redo för att komma iväg. På bilderna nedan ser du solpanelen, elkontakter för laddning (vi behöver ju sånt för att kunna uppdatera här på FREEDOMtravel!) samt våra införskaffade liggunderlag.

Solpanelen har monterats på en ställning
Från batteriet, som är kopplat till solpanelen, har det dragits kontakter så vi kan ladda
Liggunderlag och lite annat smått och gott

En sista dag på Malapascua med avsked

Igår blev vår sista dag på Malapascua innan avresa, och det blev en dag fylld av planering och avsked. Vi blev inbjudna till den filippinska familjen för ett möte om praktiska saker innan avresa.

Möte hos den filippinska familjen på Malapascua

Efter mötet blev vi bjudna på bananpannkaka och den filippinska nudelrätten pancit. Samtidigt blev det avsked till alla de familjemedlemmar som inte kommer följa med på resan.

När vi sedan kom tillbaka till hotellet, Hiltey’s Hideout, så ville hotellets tyske ägare bjuda på ägglikör och en öl innan avresan. Väldigt trevligt! Här har vi också trivts väldigt bra, så hit kommer vi gärna tillbaka.

Följ vårt äventyr!

Hoppas att du vill följa vårt äventyr! Vi kommer uppdatera här på FREEDOMtravel, och du kan följa oss via dessa kanaler:

Vår ambition är att som vanligt publicera varje morgon klockan 06:00, och vi kommer göra vårt bästa för att ordna det. Observera att det kan hända att vi någon dag hamnar i total internetskugga, utan möjlighet att uppdatera.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Video nr 3 av 7

Prenumerera på vårt nyhetsbrev