Meny Stäng

Från Cebu City till ön Malapascua på Filippinerna

Även om det var intressant att uppleva Cebu City så är det ju det lugnare livet vid stränder och på öar som lockar mest på Filippinerna. Vi gav oss alltså av från Cebu City till ön Malapascua.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Cebu City på morgonen

Vi startade resan från hotellet “Grand Emilia” i Cebu City på morgonen. Det är fullt möjligt att ta buss, men tillsammans alla fyra hade vi ganska mycket packning, så vi valde att boka en bil. Resan tog drygt tre timmar, med en rast på vägen för lite snacks och dricka. Sedan var vi framme vid Maya New Port, längst norrut på ön Cebu.

Till hamnen Maya New Port

Vid Maya New Port fick vi registrera oss i en bok, med bland annat namn och telefonnummer, och därefter köpte vi biljett till båten, som går en gång i halvtimmen. För registreringen betalade vi 120 peso/person (cirka 25 kronor) och för båtbiljetten betalade vi 200 peso/person (cirka 40 kronor).

Strax därefter var det dags att gå ombord, och sätta oss till rätta. Vi fick sällskap av ytterligare några svenskar, en nederländsk familj och ett gäng filippinare.

Båttur från ön Cebu till Malapascua

Överfarten tog ungefär en halvtimme. De traditionella filippinska båtarna (bangka) är otroligt fina, och dessutom väldigt stabila, så det blev en behaglig tur i det sköna vädret.

Framme på Malapascua

Efter ett gäng dagar i den intensiva storstaden Cebu kändes det fantastiskt att se ön Malapascua framför oss. Här möttes vi av en vacker sandstrand, vajande palmer och turkosblått vatten.

Vidare båttur på Malapascua

Vi skulle ta oss vidare på Malapascua, till den familj som våra vänner Micke och Julia känner sedan tidigare, och vi var beredda att boka skjuts med moppe. Istället kom familjen och hämtade oss med en av sina båtar. För Micke och Julia blev det förstås ett kärt återseende!

Familjen, som bland annat bedriver verksamhet med båtturer för turister på Malapascua, tog oss på sin båt bort till sin del av ön, på den norra sidan.

Utöver verksamheten med båtturer driver de en liten enkel bar här, Lighthouse Beach Bar, som ligger otroligt idylliskt vid vattnet. Hur härligt var det inte att lägga till vid en fin sandstrand, på en lite lugnare del av ön?

Lighthouse Beach Bar på Malapascua

Lighthouse Beach Bar ligger precis intill en mindre sandstrand på den nordvästra delen av ön, med fantastisk utsikt över havet. Här kan man sola och bada, lyssna på vågskvalpet och njuta av lugnet.

På kvällen har man en otroligt fin vy över solnedgången.

Vid baren finns också två små stugor, som kan hyras ut till turister. Här bor vi nu, och njuter verkligen av denna härliga plats på ön. Fortsättning följer!

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev