Meny Stäng

Marina Point Bay Resort på Panglao i Filippinerna

Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna, är ett riktigt fint ställe som bjuder på en härligt avslappnad miljö. Här stannade vi ett tag, och eftersom vi gillade stället så mycket så måste vi berätta om det.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Marina Point Bay Resort

Marina Point Bay Resort är ett hotell med pool, som stod färdigt 2018. Strax efter drabbade som bekant pandemin och hotellet, som har dansk ägare, mötte en tuff period. Nu håller man öppet som vanligt igen, och turisterna håller långsamt på att komma tillbaka.

Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna

Marina Point Bay Resort ligger på ön Panglao, cirka åtta minuter med moppe från öns mest kända strand Alona Beach. Vi hyrde moppe nästan varje dag när vi bodde här, vilket kostade oss cirka 100 kronor per dag.

Trevligt rum

Vår rum på Marina Point Bay Resort var väldigt fint, med utsikt mot trädgården och poolen. Allting var riktigt fräscht, med en känsla av skandinavisk standard och stil. Här hade allt vi behövde inklusive välfungerande WiFi, även om det tillfälligt bröts några gånger när strömmen gick. Perfekt när vi behövde jobba lite extra mycket under några dagar!

Fantastiskt poolområde

Det vi framför allt gillade var det fantastiska poolområdet. Vi är kanske inte så mycket för pooler i vanliga fall, när det är trångt och mycket stoj, men den här lugna och vackra poolen tyckte vi mycket om.

Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna

Sedan hade vi förstås tur. Vi var nästan helt ensamma på hotellet, och fick ha poolen alldeles för oss själva. Inför påsken var det däremot i stort sett fullbokat.

Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna
Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna

Frukost och lunch på Marina Point Bay Resort

Det finns en restaurang på Marina Point Bay Resort, där vi åt frukost varje dag. Man kan förstås sitta inne eller ute, som man önskar, och vi varierade lite beroende på hur sugna vi var på asiatisk värme …

Restaurang på Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna

Det fanns ett gäng frukostar att välja på och vi fastnade för ”Farmer’s Start” – inte minst för att denna innehöll stekt potatis. Potatis har vi inte ätit så ofta under vår tid på Filippinerna … Vi började alltså varje morgon med stekt potatis, stekt ägg, skinka, kaffe/te, ett glas juice och färsk frukt. Inte dumt alls!

Vi åt lunch på hotellet några gånger också. Just nu serverade de däremot inte middag, vilket de inte kommit igång med sedan pandemin. Med tiden, när det regelbundet är mer gäster, kommer de förmodligen servera middag också.

Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara till lunch

Eftersom vi nästan var ensamma gäster blev personalen väldigt personlig. Trevligt förstås!

Lunch på Marina Point Bay Resort, på ön Panglao i Filippinerna
Kycklingwok med ris till lunch

Fin strand

Det första man får höra är att man ska åka till Alona Beach, vilket är den mest populära stranden på ön Panglao, och dit man måste ta moppe eller tricycle. Det är också helt rätt, om man letar efter en strand med restauranger och butiker. Om man bara vill ta sig ett dopp, eller spendera en stund vid havet, då kan man med fördel promenera ner till den allra närmaste lilla stranden, Tuba Beach.

WIFI.se
Strand Panglao

Den här stranden bjuder på mjuk finkornig sand, och vi tyckte mycket om den. Här finns inga restauranger, inga butiker (och inga tjatiga smyckesförsäljare). Om man vill kan man göra som lokalbefolkningen och ta med sig en matsäck och spendera några timmar här …

Vad kan man se och göra i närheten?

Summa summarum så trivdes vi väldigt bra på marina Point Bay Resort! Så, vad kan man se och göra i närheten av hotellet då? Ja, på ön Panglao kan man framför allt njuta av stränder och restauranger.

Vi kan bland annat tipsa om den näraliggande japanska restaurangen Udzuki och det svenska (!) Zara’s Café. Man kan också spana in grottan Hinagdanan och göra olika utflykter runt om på ön Bohol. Här hittar du alla våra tips till Panglao.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Fakta om marina Point Bay Resort – Hotell på Panglao

  • Adress: Hoyohoy, Panglao, 6340 Bohol
  • Läge: Promenadavstånd till liten strand, liten kvartersbutik och några få restauranger. För stranden Altona Beach, och övriga restauranger behövs moppe eller skjuts med tricycle.
  • Bokning: Via valfri bokningssajt, till exempel Booking.com, Agoda, Trip.com eller liknande.
  • Pris: Varierar beroende på rum, tid på året etc. och kan också variera beroende på var man bokar. Vi fick, när vi jämförde olika sajter, ett pris på cirka 600 kr/dygn inklusive frukost, men när vi sedan kollade priset inför påsken hade det gått upp och var högre.
  • Service: Frukost, lunch, pool, tvätt av kläder, bokning av moppe, taxi med mera. Middag erbjöds inte nu, men kommer troligen i framtiden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev