Meny Stäng

Roligt möte, nya resplaner, påsk och film nummer 4

Annons

Denna vecka har vi hunnit med ett riktigt roligt möte här i Filippinerna. Dessutom har vi börjat göra upp nya resplaner i landet, och så kommer vi äntligen ihåg att visa upp film nummer 4. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ett roligt möte

För många år sedan intervjuade vi Katarina Söderberg, som bott länge i Filippinerna, om hennes engagemang för en skola på ön Bohol. Vi följer varandra på Instagram, och vi visste att hon var på väg till Filippinerna igen. Däremot visste vi inte om vi skulle få till ett möte. När vi trodde att hon var på plats skickade vi ett meddelande och Katarina svarade ”Jag är i Tagbilaran just nu”. Och var var vi någonstans? Jo, i Tagbilaran för lite shopping …

Tagbilaran är huvudort på ön Bohol, och ligger nära den turistiga ön Panglao där vi bodde just då. Vi hade hyrt moppe för att spana in staden, och kanske shoppa lite, och befann oss i en galleria när Katarina messade sitt svar. ”Ska vi ta en lunch ihop?”

Sagt och gjort. Katarina och hennes filippinska väninna Esther mötte oss på en restaurang i Tagbilaran för lunch. Fantastiskt roligt att träffas, och otroligt intressant att höra om Katarinas erfarenheter!

Nya resplaner

Vi har hängt ett tag på Bohol och Panglao, som tillhör provinsen Bohol. Här har vi spanat in olika sevärdheter, som Chokladkullarna, spökdjuren och ”Mirror of the World”, men vi har också tagit det lugnt och jobbat en hel del.

Peter jobbar vid datorn på en resort på Panglao

Den här resan blev inte som tänkt, och det finns naturligtvis många olika känslor kring det. Att vi planerade en så lång resa till Filippinerna hängde ihop med ett skrivprojekt som vi planerade tillsammans med våra vänner, och som tråkigt nog inte fungerade, trots att vi lade massor av tid och känsla i det. Nu blev vi tvungna att hitta nya mål, men det är ju bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det!

Vi har ett tag kvar i Filippinerna, och när vi nu är här vill vi utnyttja tiden till att se och uppleva intressanta platser. Vi håller därför på att planera en riktigt spännande ”slutspurt”. För att allt ska gå ihop måste vi lägga en hel del tid på planering och bokning av rutter och upplevelser. Ibland stöter vi på utmaningar (som när det endast gick att betala online med filippinsk bank eller den filippinska digitala plånboken GCash), men till slut löser sig allt. Happy Friday!

Vi lär oss att ladda ner GCash till våra mobiler, för att kunna betala online

Påsk

Nu är påsken här, och påsken är en stor högtid i Filippinerna. Som vi förstår firas mycket i kyrkan, så vi tror inte att vi kommer märka så mycket mer än att mycket kommer hålla stängt, men vi får se. Vi önskar i alla fall dig en riktigt fin påskhelg!

Nedan hittar du lite påskläsning. Om du vill leta påskägg – och samtidigt kunna vinna en resa till härliga Polen – kan vi tipsa om Polska turistbyråns äggjakt!

Svenska påsktraditioner

Film nummer 4

Du vet kanske att Peter klipper ihop filmer om våra resor, som också publiceras på After Work TV. Den senaste (film nummer 4) skulle jag (Helena) ha publicerat här på FREEDOMtravel redan förra fredagen, men jag glömde … Här kommer den!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi tagit oss i kragen och börjat planera för hur vi ska utnyttja vår återstående tid i Filippinerna. Det kommer bli spännande kan vi lova!

Och för dig, vad har varit mest positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det reportage från Panglao och Bohol. Det blir också gästreportage från ett intressant land i Europa, och kanske även om ett spännande land utanför Europa om det hinns med. Snart berättar vi förstås också om våra vidare resplaner!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vi har lämnat båten Dotche – nya äventyr väntar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev