Meny Stäng

Därför älskar vi att resa

Annons

Vi tycker väldigt mycket om att resa – oavsett om det är utflykter i närområdet eller exotiska äventyr. Alla resor bidrar med någon form av upplevelser, och vi gillar dessutom att fota och skriva om resorna. Vissa resor är dock mer speciella än andra, och det är på såna resor vi verkligen påminns om varför vi älskar att resa.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resor bjuder på upplevelser, möten och perspektiv

Det är lite svårt att sätta ord på det men när vi reser till spännande platser, som vi inte vet så mycket om, så känns det att vi lever. Dagarna är fyllda av överraskningar och vi lär oss något nytt hela tiden – om världen, om andra människor, om oss själva. Vi får nya perspektiv och möjlighet att reflektera.

Fest i Samarkand, Uzbekistan i samband med 25UNWTO

Just nu befinner vi oss i Uzbekistan och detta land har överraskat oss på många sätt. Vi har aldrig varit i Centralasien förut, och på något sätt blir denna delen av världskartan plötsligt levande för oss.

En uzbekisk tjej poserar glatt framför kameran, i samband med en dansuppvisning

På bara några få dagar har vi sett och upplevt massor, om en plats som tidigare var ganska okänd för oss. Vi har bland annat upptäckt att man satsar mycket målmedvetet på turism och utveckling inom turismnäringen här i Uzbekistan. Förutom att det finns massor av sevärdheter och hotell så har vi, i samband med 25UNWTO, upplevt några av de coolaste fester och shower som vi någonsin varit med om.

Drönarshow på himlen i Uzbekistan – varje prick är en drönare

Härligt att också få dela andras reseberättelser

Förutom att dela med oss av våra egna reseberättelser är det fantastiskt roligt att få dela andras – via våra gästskribenter. Just nu kan du följa en oerhört fascinerande berättelse om en resa i Etiopien, skriven av Anna Nilsson Spets. Fyra delar är publicerade och den femte (och sista) delen kommer inom kort.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, för vår del är det förstås vår spännande resa i Uzbekistan! Denna resa är oerhört intensiv och bjuder på massor av intryck. Vi ger oss av tidigt från hotellet varje morgon och kommer tillbaka sent varje kväll … Vi har hittills hunnit skriva en kortare hälsning från Uzbekistan. När vi kommer hem ska vi ta oss tid att berätta mer!

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Festligheter i Samarkand, i samband med 25UNWTO

Veckan som kommer

Vi har lite tid kvar här i Uzbekistan, som vi ska utnyttja så väl vi kan. Därefter väntar en lång hemresa via Madrid. Här på FREEDOMtravel kan du räkna med reportage om bland annat Filippinerna och Etiopien, men också reportage om mer ”nära” resmål och utflykter. Dessutom kommer förstås snart reportage om Uzbekistan. Happy Friday!

Peter och Helena Bergström i Samarkand, Uzbekistan

Missade du förra Happy Friday? Läs Halloween på Gröna Lund – premiär fredag 13 okt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev