Meny Stäng

Halloween på Gröna Lund 2023 – premiär fredag 13 okt

Annons

Idag, fredagen den 13 oktober, är det premiär för Halloween på Gröna Lund 2023. Årets Halloween bjuder på massor av pumpor samt en nyhet i form av ”Obscura” – där besökarna blir inlåste i totalt mörker.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Halloween på Gröna Lund 2023

Fredagen den 13 oktober, klockan 16:00 slår dörrarna upp för Halloween på Gröna Lund 2023. Därefter blir det 16 dagar med Halloweentema i nöjesparken. Med andra ord fylls Gröna Lund av pumpor, spöken, skräckparader och spökhus. Vi fick kika in två dagar före premiären, då parken visades för press, och kan berätta vad som väntar. Observera att biljetter bokas i förväg, på Gröna Lunds webbplats.

Halloween på Gröna Lund 2023

Härlig Halloweenmiljö

Först och främst bjuder parken på en härlig Halloweenmiljö. Gröna Lund har smyckats med inte mindre än 7 ton pumpor. Dessutom är parken full av allehanda väsen som smyger omkring: spöken, gastar, skelett, blodiga varelser och monster.

Vi, som aldrig har besökt Halloween på Gröna Lund förut, var otroligt imponerade av hur många aktörer som befolkar parken. Dessutom var vi imponerade av deras inlevelse och engagemang.

Halloween på Gröna Lund 2023

En del varelser känns lite ”snällare”, särskilt på området som riktar sig till mindre barn, medan andra figurer är mer läskiga. Vår bloggkollega Christian, från Matochresebloggen, hittade till och med en ny kompis …

Halloween på Gröna Lund 2023

Fem skräckhus

I årets version av Halloween på Gröna Lund finns fem skräckhus varav ett, Obscura, är en nyhet för i år. Observera att man i vanliga fall inte får fota i skräckhusen, men att vi fick tillstånd till detta under pressvisningen. Ett undantag fanns det dock – inte ens pressen fick lov att fota inuti det nya skräckhuset Obscura …

Skeppet

”Skeppet” är ett orientaliskt fartyg som bär på en tusenårig förbannelse. Här inne möter man många kusliga gestalter … Åldersrekommendation: 15 år, eller 13 år i vuxens sällskap.

Halloween på Gröna Lund 2023 - skeppet

Sekten

Redan i trädgården utanför ”Sekten” möts man av en spöklik trädgård fylld av spindelväv och otrevliga varelser som smyger omkring. Inne i huset smyger någon fram och viskar ”Välkommen till familjen” … Åldersrekommendation: 13 år, eller 11 år i vuxens sällskap.

Halloween på Gröna Lund 2023 - sekten

House of Even Worse Nightmares

”House of Nighmares” får på Halloween en ökad skräcknivå, och heter nu ”House of Even Worse Nightmares”. Här får man möta berättelsen om Dr. Morphio, och i korridorna smyger en flicka runt som hoppas att vi ska hjälpa henne … Åldersrekommendation: 11 år och 9 år i vuxet sällskap.

House of even worse nightmares
House of even worse nightmares

Olustiga huset

Lustiga huset har tagits över av ondskefulla clowner och har fått namnet ”Olustiga huset”. Och nog kan clowner vara ganska läskiga alltid … Åldersrekommendation: 13 år och 11 år i vuxet sällskap.

Årets nyhet: Obscura

Årets stora nyhet är skräckhuset ”Obscura”. Denna nya attraktion beskrivs så här:

WIFI.se

När de tunga ståldörrarna slår igen bakom dig blir du en del av en fasansfull berättelse, styrd av dina innersta rädslor – allt dirigerat av flickan Obscura.

Det var inte tillåtet att fotografera här inne, och vi kan inte berätta så mycket mer än så här … Var beredd på mörker, ett låst rum och en hel del skrämmande upplevelser. Vågar du?

Halloween på Gröna Lund 2023 - Obscura

Skräckparad med onda väsen

En annan sak som händer under Halloween på Gröna Lund är den läckra ”skräckparaden”, som visas två gånger per dag. Riktigt kul att se!

Halloween på Gröna Lund 2023

Åkattraktioner under Halloween på Gröna Lund 2023

Gillar du åkattraktioner? Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna förutom Jetline, Flygande Mattan och Twister.

bergochdalbana

Rysmys på Lilla området – för de yngsta

Vill du uppleva Halloween på Gröna Lund med yngre barn? Då är det ”Lilla området” som gäller. Årets nyhet här är ”Häxans Magiska Stig”, som är fylld av överraskningar, pumpor med dålig tandhygien, skuggor och glittrande ljus.

Andra upplevelser för de yngre inkluderar Spindelpigan (Nyckelpigan), Häxkitteln (Tekopparna) och Pettson o Findus Spökhus.

Häxans magiska stig

Mat och dryck på Gröna Lund

Det finns förstås massor av stopp för mat och dryck runtom på Gröna Lund. Under Halloween kan man bland annat testa pumpasoppa, spirello (en slags skruvad friterad potatis), Sliders (små burgare) samt glass i svart eller orange strut. Vi hittade också några superläckra chokladgodisar på pinne …

Pumpa
Halloween på Gröna Lund 2023

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Varje ”Happy Friday” försöker vi fokusera på veckans bästa. Det händer ju så mycket elände i världen (och man har själv så mycket privat att tampas med) så vi tror på att medvetet fokusera på det som är positivt. Denna vecka fick vi en stor dos positivitet på Halloween på Gröna Lund! Din tur … vad har varit mest positivt under din vecka?

Vrålen från Tyrolen
Vrålen från Tyrolen – monster i lederhosen

Film från Halloween på Gröna Lund 2023

Här kan du spana in en film från Halloween på Gröna Lund 2023, som Peter har klippt ihop.

Veckan som kommer

Veckan som kommer? Jo, vi kommer faktiskt resa till Uzbekistan! Detta är ett resmål som vi drömt om länge, så när vi fick till ett samarbete med Uzbekistans turistorganisation kunde vi inte säga nej. Du kan följa resan i realtid på Instagram på @freedomtravelnews.

Här på FREEDOMtravel uppdaterar vi så fort vi hinner. Under tiden bjussar vi på reportage om Tunisien och Filippinerna. Dessutom kan du läsa fortsättningen på reseberättelsen om Etiopien, via vår gästskribent Anna Nilsson Spets.

Halloween på Gröna Lund 2023

Missade du förra Happy Friday? Läs Trevliga dagar på Seniormässan i Stockholm 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev