Annons

Semester i östra Europa! Här hittar du allt från sandstränder till historiska sevärdheter och fina städer som är värda ett besök. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna, eller våra gästskribenters, erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i östra Europa!

Semester i östra Europa

Varför inte boka in din nästa semester i östra Europa? I den östra delen av Europa är priserna lägre samtidigt som den här delen av Europa kan erbjuda allt från spännande weekendstäder till perfekta resmål oavsett om du är ute efter sol och bad eller natur och äventyr.

Vilka länder räknas då till östra Europa? Det beror helt på vem man frågar, och vi har valt att inkludera Baltikum, Ryssland, Ukraina, Belarus och Moldavien. Andra länder som skulle kunna inkluderas hittar du under semester i Centraleuropa samt semester i sydöstra Europa.

Baltikum

Baltikum ligger nära Sverige och har mycket att erbjuda. I de baltiska länderna är prisläget bättre än i Sverige samtidigt som man kan få tjänster och upplevelser av hög kvalitet. Här finns till exempel gott om riktigt bra restauranger och välrenommerade SPA-anläggningar. Läs mer om det land du är intresserad av:

Guidad tur i Tallinn - semester i östra Europa
Tallinn i Estland

Längst österut i Östra Europa

Om man fortsätter lite längre österut i Östeuropa hittar man länder som Ukraina, Belarus, Moldavien och Ryssland. Dessvärre gör världsläget att det för närvarande (2023) inte är lämpligt att resa som turist till Ryssland eller Ukraina, men vi har rest i dessa länder tidigare:

Lavra Kiev
Kiev i Ukraina

Fler tips för din semester i östra Europa

Du hittar tips inför din semester i östra Europa genom att klicka på länderna ovan. Vet du inte vad du ska välja? Här kommer en topplista (utan inbördes ordning) med tio riktigt bra resmål i östra Europa:

  1. Lahemaa nationalpark i Estland – natur och herrgårdar
  2. Dagö i Estland – bland fyrar och svensk historia
  3. Rigas sevärdheter – 9 saker att göra i Riga
  4. Narva i Estland – vid gränsen till Ryssland
  5. Haapsalu i Estland – bullerbycharm vid kusten
  6. Tartu i Estland – 10 saker att se och göra
  7. Rigas bästa restauranger – två restauranger att minnas
  8. Ösel i Estland – väderkvarnarnas ö
  9. ESPA – på lyxigt spa i Riga i Lettland
  10. Rummu stenbrott i Estland – fängelse blev badparadis
Rummu stebrott i Estland
Rummu stenbrott i Estland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev