Semester i östra Europa! Här hittar du allt från paradisstränder och naturupplevelser till skidåkning och storstäder. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna, eller våra gästskribenters, erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i östra Europa!

Semester i östra Europa

Varför inte boka in din nästa semester i östra Europa? I den östra delen av Europa är priserna lägre samtidigt som den här delen av Europa kan erbjuda allt från spännande weekendstäder till perfekta resmål oavsett om du är ute efter sol och bad eller natur och äventyr.

Baltikum

Baltikum ligger nära Sverige och har mycket att erbjuda. I de baltiska länderna är prisläget bättre än i Sverige samtidigt som man kan få tjänster och upplevelser av hög kvalitet. Här finns till exempel gott om riktigt bra restauranger och välrenommerade SPA-anläggningar. Läs mer om det land du är intresserad av:

Guidad tur i Tallinn - semester i östra Europa
Tallinn i Estland

Centraleuropa

Centraleuropa, eller Mellaneuropa, är en region i mitten av Europa. Flera av de länder som vi sorterat in under ”östra Europa” i vår lista, kan också räknas till Centraleuropa. Polen har fantastiskt fina stränder längs Östersjökusten, i Ungern finns allt från vinregioner till annorlunda nattklubbar och Tjeckien kan stoltsera med både slott och härliga naturupplevelser. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Semester i östra Europa - Tjeckien
Chateau Lednice i Tjeckien

Längst österut i Östra Europa

Om man fortsätter lite längre österut i Östeuropa hittar man länder som Ukraina, Belarus, Moldavien och Ryssland. Dessvärre gör världsläget att det för närvarande (2023) inte är lämpligt att resa som turist till Ryssland eller Ukraina, men vi har rest till dessa länder tidigare:

Lavra Kiev
Kiev i Ukraina

Fler tips för din semester i östra Europa

Du hittar tips inför din semester i östra Europa genom att klicka på länderna ovan. Vet du inte vad du ska välja? Här kommer en topplista (utan inbördes ordning) med tio riktigt bra resmål i östra Europa:

  1. Prag – 30 tips på sevärdheter och upplevelser
  2. Torun i Polen – 12 tips på saker att se och göra
  3. Dagö i Estland – bland fyrar och svensk historia
  4. Tisa i Tjeckien – inspelningsplats för Narnia
  5. Polska kustvägen – en semesterväg att följa
  6. Kristalldalen i Tjeckien – guide till Crystal Valley
  7. Budapest – 23 tips för en lyckad weekend
  8. Wroclaw i Polen – 14 tips på saker att se och göra
  9. Tartu i Estland – 10 saker att se och göra
  10. Tjeckiens högsta berg – Snezka i Sudeterna
Göra i Prag
Vackra Prag i Tjeckien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev