Meny Stäng

ESPA – på lyxigt spa i Riga i Lettland

Annons

Spa i Riga i Lettland? Vi besökte ESPA spa i Riga, som ligger i Radisson Blue hotel, igår. Radisson Blue hotel kunde verkligen leverera och det blev en hel eftermiddag med bad, bastu och massage. Snacka om lyxig upplevelse! Sugen på att prova spa i Riga du också?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är ESPA Riga?

ESPA i Riga är ett exklusivt spa i sex våningar. Den ljudlösa hissen glider upp och ner mellan blanksvarta våningsplan, där man kan välja att kliva av vid omklädningsrummen, fitnessavdelningen, den stora poolen, bastu- och bubbelpool-avdelningen, behandlingsrummen eller kanske relax-avdelningen. Stämningen är lugn och avslappnad – inga barn som stojar omkring och ingen hög ljudvolym.

Spa i Riga med pool och bastu

Efter att vi bytt om till badkläder, samt till morgonrocken och tofflorna vi fick när vi kom, passade vi på att njuta en stund av bubbelpoolen. Här ligger man under bar himmel i det varma bubblande vattnet – riktigt härligt!

Ingen av oss är överdrivet förtjusta i att basta, men det var ändå skönt med en liten stund i ett av de små basturummen. Man kan välja typ av bastu efter smak och önskemål och den bastun vi valde var inte alltför het, vilket jag gillar.

Peter på väg ner i bubbelpoolen
Peter på väg ner i bubbelpoolen
Peter vid dörren till en av alla små bastuer
Peter vid dörren till en av alla små basturummen

Behandlingar

Det finns en mängd olika behandlingar att välja på, och vi tog varsin 50 min massage. Jag har visserligen en ganska begränsad erfarenhet av spa och massage, men det här var utan tvekan den bästa någonsin! Jag valde en avslappnande massageolja, medan Peter ville ha något uppiggande – och vi blev båda mycket nöjda!

Efter att massagen var avslutad visade massageterapeuten oss till relax-avdelningen där vi kunde ligga och slappa i en tillbakalutad vilofåtölj och där det också fanns te, vatten och snacks för den som önskade … Ren och skär lyx alltså! Har du varit på spa någon gång och vad tycker du om det? Skulle du kunna tänka dig att åka till Riga för en city- och spahelg?

Fåtöljer och öppen spis på bastu- och bubbelpoolsavdelnngen
Fåtöljer och öppen spis på bastu- och bubbelpoolsavdelnngen
Alla våra bästa tips om Lettland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev