Meny Stäng

Radisson Blu Resort & Spa i Split – spaweekend i Kroatien

Annons

Radisson Blu Resort & Spa i Split ligger vid havet i Split och passar perfekt för en spaweekend i Kroatien. Vi spenderade några dagar över julen här, och det var härligt att uppleva Kroatien vintertid. Inte minst när vi kunde njuta av spabad, behandlingar och promenader längs havet.

Radisson Blu Resort & Spa i Split

Radisson Blu Resort & Spa i Split är ett hotell som under sommarhalvåret passar perfekt för den som vill njuta av sol och bad. Precis utanför hotellet möts du nämligen av Adriatiska havet samt flera fina stränder och mysiga strandbarer. Men det är inte fel att besöka hotellet på vintern heller. Då kan man kombinera avkopplande spa med besök i den härliga staden Split.

Radisson Blu Resort & Spa i Split ligger cirka 3 kilometer öster om Diocletianus palats, som utgör den mest centrala delen av Split.

Ett rum med härlig utsikt över havet

Vi bodde i ett rum med fantastisk utsikt över havet. Nu under vintern är det ju inte direkt badväder (om man inte är kallbadare) men vattnet är lika blått och vackert som på sommaren. Vi njöt av 15 grader och sol, och älskade utsikten från vår stora balkong.

Radisson Blu Resort & Spa i Split

Där nedanför ser man stränderna, som förstås är mycket populära på sommaren. På vintertid ser man folk som promenerar med sina hundar, eller kanske slår sig ner på ett café.

Radisson Blu Resort & Spa i Split

I övrigt hade vi ett stort och fint rum som vi var väldigt nöjda med. Framför allt gillade vi designen på badrummet. Det var mer eller mindre öppet in till duschen – med en halvt genomskinlig vägg in mot rummet – medan toaletten fanns bakom en låsbar dörr.

Riktigt god frukost

Jag vet inte hur det är för dig, men vi (särskilt Helena!) uppskattar en god frukost, och frukosten på Radisson Blu Resort & Spa i Split gjorde oss inte besvikna. Här möttes vi av en stor buffet med riktigt fräscha råvaror. Vi uppskattade bland annat den fräscha juicen, omeletterna som gjordes på beställning och de varma croissanterna.

Det fanns också ett stort bord med kakor, för den som gillar sötsaker samt ett bord med glutenfria produkter. Dessutom var servicen snabb och smidig. Varje morgon här kändes som en lyxig start på dagen!

Trevliga restauranger/barer på hotellet

Buffetrestaurangen Fig Leeve, där frukosten serveras, erbjuder på sommarhalvåret buffetmiddag. Nu på vintern kunde man endast välja mellan a la carte-restaurangen The Caper Grill och baren Door Bar.

Vi valde en kväll att äta middag på The Caper Grill. Vi var bara måttligt hungriga och valde därför att dela på två förrätter, vilket visade sig bli helt perfekt. Inte minst eftersom vi också serverades rikligt med bröd och en extra liten ”amuse-bouche”.

Vi valde dels en melonsallad med någon slags vitost och dels en tallrik med kroatiska delikatesser, såsom lufttorkad skinka och ost från ön Pag. Fantastiskt gott tillsammans med ett kroatiskt vitt vin!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

En annan kväll åt vi lite enklare, i form av hamburgare och varsin öl i baren.

På samma ställe blev det en kväll en Irish Coffee, som enligt oss är den perfekta efterrätten – kaffe, whisky och sött i ett och samma glas.

Radisson Blu Resort & Spa i Split - baren

Spaweekend i Kroatien – på Radisson Blu Resort & Spa i Split

En av anledningarna till att besöka Radisson Blu Resort & Spa var att få uppleva en spaweekend i Kroatien. Det blev det också! På hotellet finns ett fräscht spa – SPALATO – med en stor wellnessavdelning. Här hittar man en simbassäng, två bubbelpooler, flera bastur, små heta och kalla pooler samt relaxavdelning, privat spa och gym.

En dag provade vi också varsin behandling. Man kan välja på allt från signaturbehandlingar (bland annat med ädelstenar) till asiatiska behandlingar, klassisk massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr.

Peter har haft lite problem med ryggen, och när vi berättade det rekommenderade personalen en asiatisk massage. Detta var en helt ny upplevelse för Peter och han var mycket nöjd. Han menade att ingen någonsin förut gått ”så hårt åt” hans nacke, men det medförde att han efteråt kände sig väldigt mjuk och rörlig. Fantastiskt bra!

Spaweekend i Kroatien

Jag (Helena) valde en mer klassisk helkroppsmassage, som kallades Stress Away Massage. Denna var också mycket bra, och hjälpte mig att slappna av i nacke, rygg och övriga muskler. Detta blev pricken över i under vår spaweekend i Kroatien.

Fin strand utanför hotellet

Under hela sommarhalvåret kan man förstås kombinera hänget på hotellet med sol och bad. Precis utanför ligger den fina stranden Plato Znjan, tillsammans med en lång rad strandbarer. Flera av strandbarerna var stängda nu, men åtminstone en höll öppet för strandflanörer som ville ta en kaffe. Väldigt fint att promenera här, även under lågsäsong, tyckte vi.

Strandpromenad in till Split

Om man vill passa på att se staden Split – vilket man förstås vill! – finns många olika sätt att ta sig från Radisson Blu Resort & Spa i Split till centrala stan. Att promenera tar runt 35 minuter, men om man har tid och det är fint väder kan det absolut rekommenderas.

Man kan nämligen följa strandpromenaden hela vägen in, vilket är en otroligt fin promenad. Längs med vägen passerar man fina stränder och trevliga strandbarer (varav många höll öppet även nu på vintern), och det finns chans att se fantastiskt fina solnedgångar.

För den som inte vill promenera finns en rad andra alternativ. På sommaren går en shuttle bus, men inte nu på vintern. Det går däremot bra att hyra cykel eller ta taxi. Om man vill ha ett bra pris kan man boka via apparna Bolt eller Uber, istället för att ta en klassisk taxi. Vi åkte med Bolt, vilket fungerade otroligt snabbt och smidigt. Priset – cirka 50 kronor enkel resa – kändes också överkomligt.

Strandpromenad
Solnedgång

En film från Radisson Blu Resort & Spa i Split

Här kan du också se en film från Radisson Blu Resort & Spa i Split.

Mer att se och uppleva i Split

Denna artikel handlar om hotellet Radisson Blu Hotel & Spa, och vi har andra artiklar där du kan läsa mer om staden Split. Här hittar du vår guide till Split, med tips på saker att se och göra.

Spaweekend i Kroatien - Hamnen

Den gamla stadsdelen i Split är upptagen på Unescos världsarvslista och du vill absolut inte missa att strosa runt i Diocletianus palats – ett antikt och välbevarat romarpalats, där du idag hittar butiker och restauranger.

Diocletians palats

Mer att se och göra i närheten

Med utgångspunkt i Split finns också möjlighet att göra många olika utflykter. Sommartid kan du till exempel upptäcka öar som Hvar och Brač. I närheten finns också fina och spännande orter som Trogir, Omiš och Sinj. Eller varför inte besöka den vackra nationalparken Krka?

Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Skulle du vilja åka på en spaweekend i Kroatien?

Har du besökt Split någon gång, eller kanske Radisson Blu Resort & Spa i Split? Skulle du vilja åka på en spaweekend i Kroatien?

Fakta om Radisson Blu Resort & Spa i Split

 • Adress: Put Trstenika 19, Split
 • Läge: Vid Adriatiska havet, 3 km från Split centrum
 • Region: Dalmatien, Kroatien
 • Läs mer: Du hittar mer info på hotellets webbplats

Service och praktisk info

 • Rum: Välj mellan Superior Room, Premium Room, Junior Suite, Superior Suite, Premium Suite eller Penthouse Suite. Det finns rum med eller utan balkong, samt rum med utsikt mot stad eller hav.
 • Restauranger: The Caper Grill (a lá carte), och The Fig Leaf (buffetrestaurang, på lågsäsong endast frukost).
 • Barer: Door Bar (bar och enklare maträtter), Pool Bar (sommaröppet) samtMistral Beach Club (sommaröppet).
 • Möten och event: Lokaler att boka för möten och fest.

SPALATO – Spa på Radisson Blu Resort & Spa

 • Wellness: 20 meter lång pool, bubbelpooler, bastur, heta och kalla pooler, privat spa samt relaxavdelning.
 • Gym: Fullt utrustat gym.
 • Behandlingar: Signaturbehandlingar (bland annat energigivande ceremoni med ädelstenar), massage, asiatiska behandlingar, ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr samt scrubs and wraps.

Ta sig till Radisson Blu resort & Spa i Split

 • Från flygplatsen i Split: 30 min med taxi. För en lite billigare resa kan du boka bil via apparna Bolt eller Uber.
 • Från färjeterminalen i Split: 10 min med taxi. För en lite billigare resa kan du boka bil via apparna Bolt eller Uber.
 • Från tågstationen i Split: 10 min med taxi. För en lite billigare resa kan du boka bil via apparna Bolt eller Uber.

Denna spaweekend genomfördes i samarbete med Kroatiens turistbyrå och Radisson Blu Resort & Spa. Alla texter, foton och åsikter är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev