Resa till Portugal? Resan går från norr till söder genom Portugals bästa resmål. Tycker du om vackra sandstränder, dramatiska vågor eller pittoreska små byar? Här kommer våra bästa restips om Portugal! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Portugal?

09 januari 2019

Sol och bad

Algarvekusten är full av fina sandstränder som passar utmärkt för sol och bad.

09 januari 2019
09 januari 2018

Surfing

Portugal är ett utmärkt land för surfing, inte minst längs västkusten där det ofta är mycket vågor.

09 januari 2018
09 januari 2017

Charmig huvudstad

Lissabon är en relativt liten och trevlig huvudstad, med backiga gator, spårvagnar och uteserveringar.

09 januari 2017
09 januari 2016

God mat

Maten i Portugal är enkel och inte tillkrånglad, men det är lätt att få färsk fisk och goda fiskgrytor.

09 januari 2016
09 januari 2015

Låga priser

Det är relativt billigt, vilket gör att det är lätt att unna sig middagar på restaurang och så vidare.

09 januari 2015
Caminha

1. Caminha

Caminha är en trevlig liten stad som ligger vid kusten i norra Portugal, precis vid gränsen till Spanien. Det finns flera gamla byggnader i stadens centrum. Vid kusten finns också en trevlig camping. (2014)

Nazaré

2. Nazaré

Nazaré ligger vid havet, med en fantastisk utsikt från klipporna. När det stormar går det rejäla vågor här, och staden är känd för både rekordvågor och rekordsurfare. Staden är också känd för kvinnornas sju kjolar. (2014)

Cabo da Roca

3. Cabo da Roca

Cabo da Roca är Europas västligaste punkt, och ligger strax norr om Lissabon. Här kan du beskåda den fantastiska utsikten från de höga och branta klipporna. Tänk bara på att inte gå för nära kanten bara! (2015)

Lissabon

4. Lissabon

Lissabon är en trevlig och “lagom” stor huvudstad. Här kan du resa runt med de charmiga spårvagnarna, äta på någon trevlig uteservering eller kanske beundra utsikten från någon av stadens högre delar. (2015)

Cabo Sao Vicente

5. Cabo de Sao Vicente

Staden Sagres ligger i sydväst i Portugal, och härifrån kan du ta dig till Europas sydvästligaste udde: Cabo de Sao Vicente. Utsikten över klipporna och havet är fantastisk och dramatisk! Här kan du också se fiskare som fiskar på ett väldigt speciellt sätt. (2015)

Lagos

6. Lagos

Lagos är en turistort vid Algarvekusten, med många butiker och uteserveringar. Här ligger också en fin marina med många båtar, och här arrangeras olika båtturer. (2015)

Albufeira

7. Albufeira

Albufeira är en fin turistort vid Algarvekusten, där du kan bada vid sandstranden, shoppa i småbutiker och sitta på uteserveringar i Gamla stan. Om du reser med husbil så finns det också en trevlig och prisvärd ställplats här. (2015)

restips om Portugal

8. Galé

Galé är ett område och en strand i Albufeiras västra ände. Här finns en lång vacker sandstrand med fascinerande klippformationer, som delar in stranden i fina små vikar. (2015)

Tavira

9. Tavira

Tavira är en vacker och charmig stad vid Algarvekusten, med butiker, restauranger och charmiga gamla hus. Det finns även stränder, men det krävs båt för att nå vissa av dem. Om du reser med husbil finns en camping som kallas Polisens camping. (2015)

Läs mer

Portugal i januari
Peter och Helena Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Billigt (billigare än i Sverige)
  • Språk? Portugisiska (en del pratar engelska)
  • Se upp med? De höga stupen vid Atlantkusten är fantastiska för utsiktens skull, men det är onödigt att ta selfies alldeles för nära kanterna …
  • Tänka på? Vädret kan ibland vara väldigt hett på sommaren. På vintern kan det vara skönt på dagtid, men det blir kyligt på kvällarna.