Meny Stäng

5 saker att se och göra i Tavira i Portugal

Annons

Tavira i Portugal är en härlig stad vid Algarvekusten, med vackra gamla hus, små butiker och uteserveringar. Här finns också möjlighet till sol och bad, och naturligtvis finns både campingar och hotell. Här kommer tips på fem saker att se och göra i Tavira i Portugal.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tavira i Portugal

Den portugisiska staden Tavira ligger på östra Algarvekusten i södra Portugal, 25 km från gränsen till Spanien. Traditionellt har man ägnat sig åt fiske, fiskodling och jordbruk här, men idag är även turismen en viktig inkomstkälla. Tavira är en tvådelad stad med floden Gilao som rinner rakt genom staden, som därför har flera broar. En bit utanför staden finns fina badstränder på en strandö som man tar sig till med färja.

Moriska bron, Tavira
Den sjukupiga moriska bron i Tavira från 1200-talet

Den charmiga staden ruvar på många historiska sevärdheter. Det finns gott om kyrkor och 1700-talsbyggnader att kika på, medan man strosar runt på de mysiga kullerstensgatorna. Här finns också två högklassiga golfbanor och en nationalpark som omfattar öar, sanddyner och vattendrag. Vi listar fem saker att se och göra i Tavira i Portugal!

Tavira portugal
Tavira och floden Gilao
Tavira Portugal

Se och göra i Tavira?

  1. Stränder och naturpark. Koppla av på stränderna på sandön Ilha de Tavira, som ligger en kort färjeresa från stadens centrum, eller besök naturparken Ria Formosa.
  2. Stadsvandring. Utforska resterna av morernas tid inklusive slottet (Castelo de Tavira), den gamla stadsmuren och moskéerna som omvandlades till kyrkor. Upptäck alla Taviras 36 varierade kyrkor – allt från gotiska till renässans, och från målade till fullt utsmyckade i azulejosplattor.
  3. Relax och mat. Njut av avslappnade kvällar på uteserveringarna i stan, och passa på att prova regionala rätter och lokalt vin.
  4. Aktiviteter. Hyr en kajak (eller delta i en organiserad tur) och utforska vattenvägarna i naturparken Ria Formosa, med sitt varierade fågel- och djurliv, eller ta en tur med kajak eller paddelboarding i floden genom staden.
  5. Utflykter. Populära utflykter från Tavira inkluderar bläckfiskebyn Santa Luzia eller den historiska huvudstaden Faro. Vi kan också tipsa om den härliga semesterstaden Albufeira, där vi har tillbringat många veckor. Från Vila Real är det dessutom möjligt att korsa floden Guadiana med färja och besöka Spanien och staden Ayamonte.
Portugal Tavira
Det finns en hel del att se och göra i Tavira i Portugal
Tavira i Portugal
Vackra färgglada hus
Cataplanan vi åt idag var proppfull med räkor, krabba och olika sorters musslor

Att ta sig hit

  • Järnvägen. Tavira har sin egen järnvägsstation på linjen från Vila Real de Santo António till Faro och Lagos. Tåg drivs av Comboios de Portugal (CP). Anslutningar finns på Faro station för tåg till Lissabon och resten av Portugal.
  • Motorvägen. A22 passerar nära staden. Detta erbjuder snabb vägåtkomst längs Algarvekusten och österut till Sevilla.
  • Flyg. De närmaste internationella flygplatserna är Faro och Sevilla.
5 saker att se och göra i Tavira i Portugal

Polisens camping

Vi bor med husbilen på polisens camping, eller Parque de Autocaravanismo, som den egentligen heter. Det här är en stor och lite lätt anarkistisk camping som ligger i en sluttning. På campingen finns områden med gräs, men också asfalterade vägar, ibland i brant lutning. Man får ställa sig precis var man vill, och husbilarna står verkligen överallt.

Polisens camping Tavira

Delar av campingen är charmigt grön, och det kan nog vara riktigt fint att stå här om man hittar en bra plats. Om man, som vi, hamnar på en asfalterad vägstump är det kanske inte riktigt lika kul. Men oavsett så är det en prisvärd camping med bra läge för att gå eller cykla till stan. Vi betalade 9,90 euro per dygn (2015) och hade då tillgång till el och annan service man behöver.

Tavira camping
Asfaltsplats på campingen …

Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev