Meny Stäng

Parken Maria Luisa i Sevilla, Spanien

Om du någon gång besöker Sevilla får du inte missa Parque de Maria Luisa. I vissa städer skriver guideböckerna att man ska besöka stadens park, och sedan blir man lite besviken när parken inte är mer än en grön gräsmatta med lite träd och blommor. När du besöker Maria Luisa i Sevilla blir du inte besviken! Den här parken är ett lummigt och färgsprakande äventyr med apelsinträd, fontäner, fåglar, skulpturer och fantastiska byggnader.

Rundvandring med lokal guide

Här i Sevilla hade vi bestämt träff med bloggerskan Annika, som bor i Sevilla tillsammans med sin Jesús och deras lilla dotter Disa. Annika skriver intressant om sånt som vardagsliv, kulturskillnader och spansk mat på den fina bloggen Casa Annika.

Annika har bott i Sevilla till och från under åtta år (och under de senaste åren permanent) – och vad är bättre än en lokal guide? Vi började med en rundvandring i den fantastiska parken Maria Luisa.

Annika och Helena i Parque de Maria Luisa
Annika och Helena i Maria Luisa i Sevilla

Maria Luisa i Sevilla – park med lång historia

Parken har en lång historia, men stora delar byggdes upp inför den Ibero-Amerikanska världsutställningen 1929. Det mest uppseendeväckande bygget är Plaza de Espana, en enorm palatsliknande byggnad framför ett torg och en kanal. Här visades Spaniens paviljonger, och man kan fortfarande se mosaiker som beskriver viktiga händelser i olika spanska regioner.

Plaza de Espana Sevilla
Plaza de Espana
Sevilla Plaza
Sevilla Plaza de Espana

Scener i olika filmer

Miljön kring torget för tankarna till sagans värld, vilket säkert förklarar varför den använts i flera olika filmer, som Lawrence of Arabia, Starwars och The Dictator.

Maria Luisa
Maria Luisa Sevilla

Mer av Sevilla och god mat

Efter besöket i parken promenerade vi längs kanalen, innan vi tog en buss hem till Annika och Jesús. Vi blev bortskämda med bland annat goda musslor (coquinas) och maträtten Arroz de marisco (ris med skaldjur). Dessutom fick vi tips på fler sevärdheter i Sevilla och på olika spanska specialiteter som vi kan leta efter i butikerna! Hur fantastiskt är det inte med bloggkontakter!?

Sevilla
Vy från promenaden längs kanalen i Sevilla
Sevilla Spanien
Bro över till stadsdelen Triana

Ställplats i Sevilla

Efter våra äventyr i Sevilla åkte vi tillbaka till ställplatsen där vi står med husbilen. Ställplatsen Areas Autocaravanas ligger centralt och består av en inhägnad plats på asfalt. Här finns vatten, möjlighet att tömma tankar, sophantering, el (till några bilar) och WiFi i ett speciellt rum. Priset (2015) är 12 euro per dygn + 3 euro dygn för el.

Helt ok med tanke på att det är så centralt, och med tanke på att det finns personal på plats. Ställplatsen ligger på Carretera de la Esclusa, Avenida García Morato S/N.

Ställplats
Inhägnad och bevakad ställplats i centrala Sevilla, Spanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev