Meny Stäng

Tarifa i Spanien – Europas sydligaste punkt

Idag har vi besökt Europas sydligaste punkt, som finns i Tarifa i Spanien. Härifrån är det inte långt över till Marocko, och när man blickar ut över havet ser man Nordafrika stiga upp som disiga berg på andra sidan. Fascinerande att Afrika plötsligt finns så nära!

Tarifa i Spanien

Tarifa är Spanien sydligaste udde, och i och med detta är platsen också utsatt för väder och vind. Som en av Europas blåsigaste platser är detta ett paradis för surfare av olika slag. Här finns 10 km lång vit sandstrand och helt orörd natur. Eftersom det är så blåsigt lockar platsen dock inte sol- och badturister i samma utsträckning som surfare …

När vi var här var det relativt lugnt på vattnet, men vi såg flera som ägnade sig åt så kallad paddleboarding, det vill säga att paddla fram på en bräda. Inte långt från stranden ligger också staden, där man kan promenera på kullerstensgator mellan vackra vitkalkade hus.

Tarifa
Tarifa Spanien

Nära till Marocko

Att ta sig med båt till Marocko från Tarifa behöver inte ta mer än 35 minuter och det är fullt möjligt att åka över med husbil. Vi har dock bestämt oss för att inte göra det. Vi har besökt Marocko två gånger tidigare, och har ingen längtan dit just nu. Vi fortsätter vår resa längs kusten österut i Spanien alltså! Om du är nyfiken på Marocko kan du kolla in våra Marocko-tips.

Europas sydligaste punkt

Fler ”yttersta punkter” i Europa

Under den här resan har vi förresten inte bara kommit till Europas sydligaste punkt, utan också till Europas västligaste punkt och Europas sydvästligaste punkt.

Fascinerande att stå längst ut och blicka mot horisonten! Det är lite kul att stå på platser som gör en mening. Visst är det inte värt någonting men vi passerade dessa platser under resan, och vi planerade inte i förväg att vi skulle se dem. Vi åker bara och upplever.

Spanien Tarifa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev