Meny Stäng

Torre del Mar – Spaniens vackra sydkust

Idag har vi haft en solig och varm dag, och vi har både solat och städat husbil. Imorgon är det dags att rulla vidare igen – och då bär det av mot Granada! Innan vi lämnar Torre del Mar kan vi skriva några ord om vår upplevelse av den här orten.

Trevlig liten stad

Vi tycker att Torre del Mar är en trevlig liten stad, även om det inte är sådär överdrivet charmigt eller pittoreskt. I stan finns många restauranger, lite små butiker (där vi gjort några små fynd) och det finns även ett lite större shoppingcenter. Letar man efter något ännu större ligger Malaga bara 30 minuter bort med bil.

Stället verkar ganska populärt bland svenskar eftersom vi träffat ett gäng som antingen bor i lägenhet eller övervintrar i husbil. Men så kanske det är längs hela den spanska Medelhavskusten?

Torre del Mar

På en av gatorna i Torre del Mar

Torre del Mar Spanien

Vid en fontän i centrum

Lång strandpromenad

Det man först lägger märke till i Torre del Mar är den långa fina strandpromenaden. Promenaden är bred och inbjuder såväl till långsamt strosande som till jogging.

Costa del Sol

Strandpromenaden i Torre del Mar

Spanien Torre del Mar

Lång promenad intill stranden

Spanien, Torre del mar

Om man vill kan man fortsätta längs promenaden ut ur stan, som vi till exempel gjorde när vi promenerade till Caleta de Vélez.  Det är en fin promenadväg hela vägen, förbi stränder, uteserveringar och en liten hamn med småbåtar. När vi kom fram unnade vi oss lunch på restaurang, vilket inte tillhör vanligheterna.

Caleta de Velez

Campingar i Torre del Mar

Två stycken campingar ligger vid vattnet i Torre del Mar, båda med gångavstånd till centrum. Vi bor på en camping som heter Camping Laguna Playa, en helt ok men ganska trång camping. Här betalar vi (nu under lågsäsong) 16 euro per dygn med ACSI-rabatt och då ingår 6 kwh el per dygn. Eftersom vi använder el för värme kommer vi antagligen behöva betala extra. Om man använder gasol för värme, eller om det är sommar, räcker elen som ingår säkert utmärkt.

Camping Torre del mar

Helt ok, men lite trång camping

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Boquerones – ansjovis på spanskt vis