Meny Stäng

Torre del Mar – Spaniens vackra sydkust

Torre del Mar är en trevlig liten stad vid den spanska sydkusten. Här löper en lång fin strandpromenad längs kusten, och relativt många svenskar har hittat hit, inte minst på vintern. Vi har stått här med vår husbil på camping ett tag, och snart är det dags för oss att rulla vidare för att upptäcka Granada.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Torre del mar – en trevlig liten stad

Torre del Mar ligger längs Costa del Sol och är en trevlig liten stad, även om det inte är sådär överdrivet charmigt eller pittoreskt. I stan finns många restauranger, lite små butiker (där vi gjort några små fynd) och det finns även ett lite större shoppingcenter. Letar man efter något ännu större ligger Malaga bara 30 minuter bort med bil.

Stället verkar ganska populärt bland svenskar eftersom vi träffat ett gäng som antingen bor i lägenhet eller övervintrar i husbil. Men så kanske det är längs hela den spanska Medelhavskusten?

Torre del Mar
På en av gatorna i Torre del Mar
Torre del Mar Spanien
Vid en fontän i centrum

Lång strandpromenad

Det man först lägger märke till i Torre del Mar är den långa fina strandpromenaden Paseo Maritimo. Promenaden är bred och inbjuder såväl till långsamt strosande som till jogging.

Costa del Sol
Strandpromenaden i Torre del Mar
Spanien Torre del Mar
Lång promenad intill stranden
Spanien, Torre del mar

Om man vill kan man fortsätta längs promenaden ut ur stan, som vi till exempel gjorde när vi promenerade till Caleta de Vélez.  Det är en fin promenadväg hela vägen, förbi stränder, uteserveringar och en liten hamn med småbåtar. När vi kom fram unnade vi oss lunch på restaurang, vilket inte tillhör vanligheterna.

Caleta de Velez

Regn, blåst och snö

Även om vi har fint väder just nu, så har det inte varit det hela tiden! En dag vaknade vi till ett riktigt regnoväder. Vi hade tänkt åka en tur till Malaga för några ärenden, men det regnade för mycket för att ta sig iväg …

Först på eftermiddagen gick det att ta sig ut ur husbilen för en liten promenad. Under promenaden kunde vi konstatera att det bildats en hel del sjöar som inte fanns innan … och att det snöat i Sierra Nevada.

Blåst solkusten

Campingar i Torre del Mar

Två stycken campingar ligger vid vattnet i Torre del Mar, båda med gångavstånd till centrum. Vi bor på en camping som heter Camping Laguna Playa, en helt ok men ganska trång camping.

Här betalar vi (nu under lågsäsong) 16 euro per dygn med ACSI-rabatt och då ingår 6 kwh el per dygn. Eftersom vi använder el för värme kommer vi antagligen behöva betala extra. Om man använder gasol för värme, eller om det är sommar, räcker elen som ingår säkert utmärkt.

Camping Torre del mar
Helt ok, men lite trång camping i Torre del Mar
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev