Meny Stäng

Roquetas de Mar – Spanska sydkusten

Annons

Nu har vi kommit till Roquetas de Mar, som ligger på den spanska kusten strax väster om Almería. Här har vi, tack vare Lena och Jans blogg (rullandeteamet.blogspot.com), hittat till en stor fin camping vid havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lena och Jan övervintrar på den här campingen i sin Concorde husbil (som det ryms en Smart car inuti!). Campingen var ganska full när vi kom, men lustigt nog hittade vi en plats precis intill Lena och Jan!

Fantastisk “sommardag”

Vi har fått ett helt fantastiskt välkomnande av Lena och Jan, och har bland annat hängt med dem på deras campingtomt och bubblat om det ena och det andra. Det har varit runt 20 grader och strålande sol hela dagen – som en fantastiskt skön sommardag!

Vilket skönt liv man kan ha om man planerade sitt liv som flera av våra pensionärer har gjort. Jag tror att de mår bättre längre bara för att de befinner sig i värme när vi i Sverige har vinter. Vintern tar på kroppen.

Roquetas
Peter, Jan och Lena har det bra i solen

Guidning i Roquetas de Mar

Lena och Jan visat runt oss i den närmaste omgivningen med bil (som en annan snäll campinggranne lånade ut!). Vi såg bland annat tjurfäktningsarenan och promenerade längs stranden. Sedan blev det tapas på deras favoritställe – väldigt gott och trevligt – och ännu mer skönt häng på deras campingtomt.

Roquetas de Mar
Tjurfäktningsarenan i Roquetas de Mar
Roquetas de mar Spanien
Tapasbaren där vi haft en skön eftermiddag
Roquetas de mar Almeria
Strandpromenaden

Campingen i Roquetas de Mar

Den här campingen i Roquetas de Mar, där vi står just nu, är en stor och fin camping nära havet. Så här under lågsäsong får man två campingplatser intill varandra till priset av en, vilket innebär att platserna är väldigt stora!

Med ACSI-rabatt betalar vi såhär under lågsäsong 16 euro/dygn. Campingen är fräsch och servicen är bra, men om man vill ha WiFi (och det vill man ju!) får man betala extra för det.

Roquetas de mar camping
Campingen, fotograferad från stranden
Camping Roquetas de mar
Vår enormt stora plats!

Marinan i Aguadulce

En kort bilresa från Roquetas de Mar (cirka 9 kilometer) ligger den fina marinan i Aguadulce. Här kan man uppleva en riktigt charmig miljö med båtar, fiskrestauranger, små butiker och semesterfirande människor.

Marinan i Aguadulce
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev