Här hittar du tips inför din semester i Afrika. Här hittar du allt från sagolika stränder och vilda djur till kulturella upplevelser och sevärdheter från gamla civilisationer. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna eller våra gästskribenters erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i Afrika!

Innehållsförteckning

Nordafrika

Nordafrika bjuder på spännande arabisk kultur, fantastiska ökenlandskap, historia och goda möjligheter för sol och bad. Bland annat. Här kan du ta del av myllret bland åsnor och försäljare i gamla klassiska städer eller uppleva öknen från en fyrhjulsdriven jeep eller ryggen på en dromedar.

Det finns också goda möjligheter till sol och bad längs kusterna. Egypten bjuder förstås dessutom på tusenårig historia med pyramider och konungagravar. Läs mer om det land som lockar dig mest:

Östafrika

Till Östafrika reser man bland annat för att uppleva sagolika stränder och för att se vilda djur i det fria, såsom lejon, elefanter, zebror och antiloper. Om man åker till Tanzania kan man besöka ön Zanzibar utanför kusten, där man kan sola, bada, åka på båtturer eller kryddsafari.

I östra Afrika finns förstås också möjlighet till många spännande kulturella upplevelser och möten. Varför inte stifta bekantskap med någon av de stora städerna, såsom Nairobi, Mombasa eller Dar es Salaam? Läs mer om det land du är nyfiken på:

Zanzibar

Västafrika

I Västafrika ligger länder såsom Gambia och Senegal. Hit kan du resa för strändernas skull, eller för att upptäcka lokal kultur, inklusive traditioner, hantverk och mat. I västra Afrika finns också en hel del musik att stifta bekantskap med.

Södra Afrika

Med södra Afrika avses den södra delen av den afrikanska kontinenten. De länder som i första hand räknas hit är Sydafrika, Lesotho, Swaziland, Botswana och Namibia. Här kan du bland annat åka på safari och se ”the big five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev