Här hittar du våra bästa restips om Filippinerna – allt från vackra stränder och härliga båtturer till galna restauranger och tusentals öar. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka, såsom Mindoro, Puerto Galera och Boracay. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Filippinerna.

VARFÖR RESA TILL Filippinerna?

  • Sol och bad – Det finns massor av fina sandstränder och klimatet är perfekt för sol och bad.
  • Massor av öar – Landet består av nästan 7000 öar, vilket gör att det alltid finns nya ställen att se och upptäcka.
  • Båtturer och vattenaktiviteter – Du kan båtluffa mellan öarna, segla och prova alla möjliga sorters vattenaktiviteter.
  • Vänliga människor – Människorna är mycket vänliga och tillmötesgående och pratar dessutom bra engelska.
  • Låga priser – Filippinerna är ett av de billigaste turistländerna i Sydostasien, vilket gör att du får mycket för pengarna.

Vädret just nu

booked.net

1. Manila

Restaurang i Manila

Filippinerna, Manilla

I Filippinernas huvudstad finns allt möjligt att se och göra, samtidigt som det kan vara bra att vara medveten om att detta är en stad med mycket fattigdom. Vi kan bland annat rekommendera billig shopping i Greenhills shoppingcenter och besök på den galna restaurangen “Singing cooks and waitors”. Dessutom kan vi rekommendera det lyxiga och prisvärda hotellet Greenstone. (2014)

Filippinerna, Manilla

Filippinerna, Manilla

Filippinerna, Manilla

2. Puerto Galera, Mindoro

Puerto Galera

Filippinerna, Mindoro-Puerto Galera

Puerto Galera och Sabang ligger på ön Mindoro, som ingår i ögruppen Luzon. Detta är en härligt grön ö och här odlas bland annat ris, kokospalmer och olika frukter och grönsaker. I Puerto Galera finns framför allt tillfälle för dykning, men man kan också njuta av vacker natur, badstränder och ett aktivt båtliv. (2014)

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, båtluff

3. Moppetur på Mindoro

Vattenfall på Filippinerna

Man kan göra många olika utflykter på den gröna ön, bland annat med båt eller moppe. Vi hyrde moppe en dag och tog oss både till vattenfall och den största stranden på ön som kallas “White beach”.  (2014)

Filippinerna, Puerto-Galera

Filippinerna, Puerto-Galera

4. Boracay

Restips om Filippinerna

Filippinerna, Boracay

Boracay är en liten ö som ligger strax norr om den större ön Panay. På ön finns, som omges av ett turkosblått hav, finns långa fantastiska sandstränder. Längs stränderna ligger många stora hotell samt restauranger och barer. Boracay passar dig som vill ha en vacker strand och ett livligt folkvimmel med mycket turister. Det finns också möjlighet till olika vattenaktiviteter. (2014)

Filippinerna, Boracay

5. Segeltur på Boracay

Segling Filippinerna

Det man absolut inte får missa när man är på Boracay är att ge sig ut i en traditionell filippinsk segelbåt. Båtarna får upp rejäl fart, så det kan bli riktigt härliga turer. (2014)

Boracay Filippinerna

Filippinerna, Boracay

6. Hotell och restauranger på Boracay

Restaurang Boracay

Längs den mest kända stranden på Boracay, White beach, ligger massvis av hotell i alla prisklasser, och det är också fullt av butiker och restauranger. (2014)

Boracay Filippinerna

Boracay Filippinerna

Väder i Filippinerna (Manilla)

Filippinerna, Manila

BRA ATT VETA – Mer restips om Filippinerna

  • Valuta? Filippinsk peso (PHP)
  • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
  • Språk? Filipino och engelska
  • Se upp med? UD har länge avrått från resor till Mindanao och Filippinerna drabbas också varje år av tyfoner. Kolla upp det aktuella läget på Sweden Abroad innan avresa.
  • Tänka på? Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader när du reser in i landet.
Restips för Filippinerna

Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer