Meny Stäng

Atremaru Jungle Retreat – ekoresort på Palawan i Filippinerna

Annons

Atremaru Jungle Retreat är en ekoresort på ön Palawan i Filippinerna. Här bor man mitt i regnskogen, med utsikt över det Sydkinesiska havet. Under vistelsen kan man njuta av spa, regnvattenpool och djungelpromenader, eller kanske göra en utflykt till Unescoarvet Puerto Princesa Subterranean River.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Atremaru Jungle Retreat

Atremaru Jungle Retreat bjuder verkligen på en avkopplande miljö och vi valde att stanna två nätter här, direkt efter vår ankomst med flyg till Puerto Princesa City på Palawan.

Atremaru Jungle Retreat på Palawan i Filippinerna

Atremaru Jungle Retreat ligger cirka fem mil nordost om Puerto Princesa City, på den östra sidan av ön Palawan.

En ekoresort mitt i regnskogen

Atremaru Jungle Retreat byggdes upp lite i taget och från början var det inte ens meningen att det skulle bli en resort, berättade ägarens son. Syftet var snarare att bygga något läckert och ekovänligt på platsen, och samtidigt erbjuda arbetstillfällen åt byborna.

Atremaru Jungle Retreat på Palawan i Filippinerna

Med tiden växte projektet, och varför inte göra en resort av det hela? Man värnar om regnskogen, använder naturliga byggmaterial och har ett system med solceller för elektricitet. Regnvatten används för pool och dusch, och källvatten används för dricksvatten.

Ägarens son berättade dock att familjen står i begrepp att sälja, för att flytta till Nederländerna, så exakt hur resorten kommer utvecklas eller drivas i framtiden är det ingen som vet.

Atremaru Jungle Retreat på Palawan i Filippinerna

Vi bodde sååå mysigt

För att komma från receptionen till “vårt” hus, som låg en bit ifrån de andra husen, fick vi gå längs en ringlande liten promenadväg, rakt ut i regnskogen.

Peter

Där låg huset, helt ensamt, omgivet av höga träd. Tidigare var det ännu tätare djungel här, men en hel del av skogen förstördes under en tyfon för några år sedan. Och ja, vi hade hela det här huset (men nåja, man bor bara på ovanvåningen) för oss själva!

Atremaru Jungle Retreat på Palawan i Filippinerna

Det bästa var den stora altanen, där vi hade sittplatser, hängmatta och en grym utsikt över både regnskog och hav. Här stod också uppdukat vatten i glasflaskor, en termos med hett vatten samt te och kaffe.

Utsikt på Atremaru Jungle Retreat på Palawan i Filippinerna

Rummet var stort och samtidig väldigt mysigt, med inredning i trä och bambu. Det fanns eluttag och fläkt, men ingen luftkonditionering eftersom det är en ekoresort. Fantastiskt nog fungerade det skuggiga läget och den naturliga ventilationen så bra så vi inte ens behövde fläkten.

Restaurang och bar

Det finns en restaurang och en bar på Atremaru Jungle Retreat, som ligger mysigt i en rund öppen byggnad. Maten här var inte fantastisk på något sätt, men helt ok.

Pannkakor med honung
Pannkakor till frukost

Strax intill restaurangen finns också en mysig liten bar.

San Miguel Pilsen

Pool och spa

Poolen på Atremaru Jungle Retreat fylls med regnvatten och vattnet är därför ganska svalt. Det var riktigt skönt när man ville svalka sig. Det blir varmt, med hög luftfuktighet, i regnskogen. Strax intill finns ett spa där man kan boka massage och andra behandlingar, vilket vi dock inte gjorde.

Pool med regnvatten
Mosaik med spelmän

Jungle Walk och strand

Om man vill motionera lite kan man ge sig ut på resortens “Jungle Walk”. De har byggt en riktigt fin gångväg, så man enkelt (nåja, det är brant och därför lite ansträngande) genom regnskogen.

Ser man några vilda djur? Jodå, vi såg insekter, fjärilar, ödlor och en lång orm, som dock ringlade iväg snabbt när den hörde oss komma … Vi hörde också massor av fåglar, geckos och syrsor. Ägarens son berättade dessutom att det finns vildsvin i skogarna, men de såg vi inte …

Regnskog Filippinerna

Utflykter från Atremaru Jungle Retreat

Vi bokade Atremaru Jungle Retreat av två anledningar, dels för att det verkade som en speciell upplevelse och dels för att man därifrån har nära till Unescoarvet Puerto Princesa Subterranean River.

Om man har mer tid över finns det också andra utflykter att boka eller göra, med utgångspunkt från ekoresorten:

 • Paddlingstur genom mangroveträsk
 • Vattenfallet Sabang Waterfall
 • Ugong Rock Zipline
 • Hundred Caves grottutforskning
Puerto Princesa Subterranean River
Med båt strax utanför Puerto Princesa Subterranean River

Mer att se och göra i närheten

Det finns förstås ännu mer att se och göra i närheten. Du kan upptäcka staden Puerto Princesa City eller åka till Port Barton, som ska vara lite av en dold juvel med vackra stränder. Dessutom kan du fortsätta norrut till El Nido, där man kan göra utflykter till massor av olika öar och platser som Big Lagoon, Small Lagoon och Secret Beach. Ännu fler tips till Filippinerna hittar du om du klickar på bilden nedan.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Fakta om Atremaru Jungle Retreat

 • Adress: Ntl Highway Buena Vista, Puerto Princesa, Palawan
 • Läge: Cirka fem mil nordost om Puerto Princesa City, på den östra sidan av ön Palawan.
 • Service: Restaurang med frukost, lunch och middag, bar, pool, spa, bokning av transport och olika utflykter.
 • Bokning: Man kan boka via olika bokningssajter. Bäst information om de olika husen får man dock via resortens egen webbplats.
 • Pris: Priserna varierar beroende på vilket hus man väljer, och kanske också beroende på datum. Enklast är att kolla online. Det huset vi bodde i kostade cirka 1000 kronor/natt för två personer.
 • Ta sig hit: Taxi från Puerto Princesa tar cirka en timme. Hotellet kan också ordna skjuts om man kontaktar dem i förväg.
 • Läs mer: Du hittar mer information på resortens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev