Meny Stäng

10 annorlunda hotell som vi bott på (eller besökt)

Annons

Idag berättar vi om tio annorlunda hotell i världen som vi har bott på, eller besökt. Lyxiga hotell i all ära, men de kan vara sig ganska lika. När man besöker ett unikt ställe däremot – då glömmer man det inte!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Annorlunda hotell i världen

Att bo på ett annorlunda hotell adderar något speciellt till resan. Boendet blir inte bara ett ställe för avkoppling och återhämtning, utan också en upplevelse i sig självt. Idag finns många unika hotell runt om i världen, som sticker ut genom sin inredning, sitt läge, sitt tema eller något helt annat. Vi tipsar om några utmärkande hotell som vi har besökt, och som har gett avtryck.

1. Grotthotell i Turkiet

För några år sedan besökte vi Kappadokien i Turkiet, vilket var en helt fantastisk upplevelse. Allt från landskapet till turen med luftballong var sagolikt. Dessutom bodde vi i ett av de läckraste hotellen vi någonsin upplevt: Kayakapi Premium Caves. Här bor man i grottor utkarvade ur berget, men med all modern service man kan önska sig.

2. Fyr i Norge

För ett gäng år sedan gjorde vi en resa i Nordnorge, med Bodø som utgångspunkt. En natt bodde vi på Tranøy fyr, som ligger helt magiskt vackert vid den nordnorska kusten. En dröm helt enkelt! Stället erbjuder dessutom mycket god mat, och i området finns läcker konst att beskåda.

3. Båt på land i Sydafrika

Kan man verkligen bo i en båt i den sydafrikanska halvöknen, långt från havet? Det var vi tvungna att ta reda på! Och jodå, Mount Noah Lodge erbjuder boende i ett gäng båtar som idag ligger stabilt på land. I närheten finns intressanta upplevelser såsom strutsar och enorma droppstensgrottor.

4. Jurta i Mongoliet

För många, många år sedan reste vi med transmongoliska järnvägen från Moskva och vidare till Beijing i Kina. På vägen stannade vi i Mongoliet där vi spenderade en natt i en traditionell jurta på stäppen. En fantastisk upplevelse som också inkluderade ridtur, besök vid tempel och lokal mat.

5. Fängelsehotell i Finland

Hotel Kakola är ett modernt och snyggt renoverat hotell i Åbo, med fina hotellrum, god mat och nära till både spa och bryggeri. Annat var det förr, när detta var ett av Finlands mest fruktade fängelser. Man har sparat många detaljer från fängelsetiden och den som vill gå ”all in” kan välja att bo i ett rum som ser ut som en cell.

6. Ökentält i Tunisien

Strax utanför Douz i Tunisien, vid porten till Sahara, kan man bo i ökentält hos Abdelati. Det är en absolut magisk upplevelse att se solnedgången här, och sedan den stjärnklara natthimlen. Upplevelsen blir fullständig med brödbak vid elden, middag i öknen och kväll vid elden med musik och sång.

7. Bibliotekshotell i Sydafrika

Royal Hotel Bethulie är en unik liten pärla i den sydafrikanska staden Bethulie. Ägaren, historieförfattaren Anthony Hocking är mycket kunnig kring Boerkriget, och en fantastisk lokalguide. Dessutom är hans charmiga hotell dekorerat med inte mindre än 120 000 böcker.

8. Lodge vid vattenhål i Zimbabwe

Har du någonsin drömt om att sitta på ett hotell och titta rakt ut på ett vattenhål, dit de vilda elefanterna och bufflarna kommer för att dricka? På Victoria Falls Safari Lodge kan drömmen bli sann. Här kan du dessutom se gamar matas, och stöta ihop med allt från mungos till vårtsvin.

9. Husvagnshotell i Tyskland

Pierdrei hotell Hafencity är ett modernt och trendigt hotell med ett bra läge i centrala Hamburg. Här finns många olika rum liksom takbar, trevlig restaurang och rum för barn och tonåringar. Det allra läckraste är möjligheten att checka in i ”Campercity”. På ett tak, två våningar upp från lobbyn, finns tre husvagnar där man kan boka sitt boende.

10. Ekologisk djungelretreat i Filippinerna

På den dramatiskt vackra ön Palawan i Filippinerna ligger Atremaru Jungle Retreat. Här bor man mitt i regnskogen, med utsikt över det Sydkinesiska havet. Under den ekologiska vistelsen kan man njuta av spa, regnvattenpool och djungelpromenader, eller göra en utflykt till Unescoarvet Puerto Princesa Subterranean River.

Fler annorlunda hotell?

Har du kanske tips på fler annorlunda hotell, i Sverige eller runtom i världen? Dela gärna med dig och berätta om dina upplevelser!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev