Annons

Det är inte alltid man har någon som kan eller vill resa samtidigt som du, men det behöver inte stoppa dig. Att upptäcka världen på egen hand är en mycket givande upplevelse och det finns många spännande länder att besöka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Du kan få chansen att prova nya maträtter, bekanta dig med olika kulturer och ta del av andra länders mest berömda sevärdheter. Men innan du reser är det också viktigt att ha allt i ordning. Kolla upp vilka sjukdomar som finns i landet och vaccinera dig inför din resa så att du håller dig frisk, sedan kan du upptäcka vad som finns där ute i världen!

Tre budgetvänliga destinatinoner

Om du letar efter budgetvänliga destinationer inför din soloresa i sommar, har du många alternativ att välja mellan. Här är tre av de bästa: 

  • Prag, Tjeckien – Prag är en stad som erbjuder billig mat och boende, samtidigt som den är full av historia och kultur. Det finns massor av museer, gallerier och sevärdheter att uppleva. 
  • Budapest, Ungern – Budapest är en annan stad med mycket historia och kultur som erbjuder billiga hotellrum och restauranger. Du kan njuta av floden Donau, besöka slottet Buda eller ta en promenad längs Andrássy Avenue. 
  • Lissabon, Portugal – Lissabon är en huvudstad full av liv, och rik på kulturarv som inte bara erbjuder billiga boendealternativ utan även fantastisk matkultur och underhållning för alla smaker!
Härliga Lissabon

Viktiga saker att kontrollera innan du reser

Först och främst bör du kontrollera att din reseförsäkring är giltig och att den täcker de länder du planerar att besöka. Det är också bra att ta reda på vilka regler som gäller för det land du ska till, såsom vaccinationer, passregler eller andra restriktioner.

Du bör också se till att ha med dig nödvändiga mediciner, samt kontrollera om det finns några speciella försiktighetsåtgärder som måste vidtas i ditt resmål. Det kan vara bra att ta med sig en lista över lokala telefonnummer som kan användas i nödsituationer, samt veta hur man tar sig till närmaste sjukhus eller polisstation.

Packningslista: Vad du bör ta med dig när du reser solo?

När man reser solo är det viktigt att förbereda dig ordentligt. Här är en lista med de viktigaste sakerna som du bör ta med dig: 

  • Kontanter och kreditkort: Ta med lite kontanter och ett kreditkort som kan användas internationellt. 
  • Kläder och skor: Packa bekväma kläder som passar den destinationen du besöker, tillsammans med ett par bekväma skor.
  • Första hjälpen kit: Ta med ett litet första hjälpen kit innehållande plåster, desinfektionsmedel etc. 
  • Elektronisk utrustning: Om du tar med elektronisk utrustning såsom en laptop eller mobiltelefon, se till att ha rikliga mängder batteri och laddare tillgängliga.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev