Meny Stäng

Travel News Market 2022 – resebranschens stora happening

I torsdags var det dags för Travel News Market 2022 – resebranschens stora happening. Vi var på plats för att diskutera samarbeten med destinationer och reseföretag, men också för att mingla och träffa vänner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ett resevent för branschfolk

Travel News Market är en årlig B2B-mässa (business to business) för resebranschen. Detta brukar vara ett välbesökt event då destinationer, resebyråer, flygbolag, resejournalister, resebloggare och andra får tillfälle att mötas.

”Speed-dejting” på Travel News Market 2022

Redan i förväg kan man boka in 15 minuter långa möten med utställarna. Vi hade bokat varsin lång lista. Peter och hans bror Micke, som jobbar med oss som mediesäljare, gick tillsammans och hade 17 möten inbokade. Jag (Helena) gick själv och hade 15 möten inbokade. En intensiv dag med andra ord …!

Vi träffade både destinationer och företag som vi redan samarbetar med, och sådana som vi är nyfikna på. Framför allt blev det möten med resmål i Europa, men vi hann också med några mer exotiska platser samt några rederier och flygbolag. Intressant och inspirerande!

Micke och Peter från FREEDOMtravel

Bourbon-provning

På mässan arrangerades också en bourbon-provning, tillsammans med en presentation, via Travel South USA. Peter och Micke hade råkat boka in möten samtidigt, så det var bara jag (Helena) som kunde gå på provningen. Undrars, vilka som var lite avundsjuka …?

Bourbon-provning, närmast syns Martin och Marlene från Jikitas på Äventyr (Instagram och Youtube)

Vad jag tyckte då? Nja, jag vet inte om bourbon blir min favoritdryck direkt, men det var väldigt intressant både att prova och att få lära sig lite mer. Vi provade Bulleit Bourbon, Buffalo Trace och Bulleit Rye, som alla var olika i smaken. Har du druckit bourbon någon gång? Vad tycker du?

Möten med reseskribenter

Förutom alla möten så är det otroligt roligt att träffa alla andra reseskribenter, journalister, bloggare, instagrammare och youtubare. Till skillnad från förra året (då vi tyckte att det var lite glest på bloggarfronten) så var det nu många skribenter på plats. Jag fick inte med alla på bild, men några fastnade på linsen …

Eva från Rucksack, Lena från Ladies Abroad, Ann-Louise från Från Stad till Strand och Sandra från Lifsresor
Marta från A_girlwhotravels (Instagram), Veera från Veera Bianca och Lena från Ladies Abroad

Fest på kvällen

Som sig bör enligt traditionen var det fest på kvällen. Denna gång arrangerades festen på Operaterrassen. Här blev det någon drink, mat och mingel. Sedan fortsatte vårt lilla gäng vidare till en hotellbar, för att kunna prata mer i lugn och ro, resten av kvällen.

Christian från Matochresebloggen, Veera, Peter, Helena och Micke

Vi hoppas att några av alla eventuella nya samarbeten kan leda till intressant och bra innehåll här på FREEDOMtravel. Följ gärna också på @freedomtravelnews på Facebook och på @freedomtravelnews på Instagram!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev