Meny Stäng

Travel News market 2021 – reflektioner från resemässan

Annons

Travel News Market 2021 gick av stapeln i torsdags, på Stockholm Waterfront i huvudstaden. Denna branschmässa är en mötesplats för resebranschen, och efter ett inställt år kändes det roligt att vara tillbaka. Här är våra personliga reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En mötesplats för resebranschen

Travel News Market är en B2B-mässa (business to business) för resebranschen, som brukar arrangeras varje år i november. Under den här mässan möts bland annat företrädare för destinationer, researrangörer och flygbolag, och dagen brukar också locka resejournalister och resebloggare.

Frukostmöte med Visit Britain

Vi inledde dagen på ett frukostmöte arrangerat av Visit Britain. De berättade om spännande nyheter som framför allt passar för Harry Potter-älskaren – “The Harry Potter Photographic Exhibition” och musikalen “Harry Potter and the cursed child”.

“Speed-dejting” på Travel News Market 2021

Därefter var det dags för mässans huvudaktivitet – “speed-dejting” med de olika utställarna. Man kan boka tid med utvalda utställare online redan i förväg, och man har sedan 15 minuter med varje utställare.

Vi bokade framför allt möten med destinationer (länder eller regioner) i Europa för att få inspiration och information inför kommande resor, samt för att knyta kontakter för framtida samarbeten.

Några reflektioner från Travel News Market 2021

Så, hur var Travel News Market 2021? Här är några personliga reflektioner, helt utifrån vår synvinkel:

  1. Så roligt att möta resebranschen live igen! Vi tror inte att vi var ensamma om att tycka att det var roligt att träffa branschen igen – både bekanta ansikten som man inte sett på länge och nya bekantskaper. Många verkade glada, och det blev många härliga möten!
  2. Framåtanda och positivism! Det har varit en tuff tid för många i branschen, och för många är det fortfarande utmanande med nedbantade företag, färre personal och så vidare. Känslan var ändå positiv och som att de flesta nu blickar framåt med optimism.
  3. Husbil är mer populärt än någonsin! Under flera av mötena blev det tydligt att många destinationer tänker mer på husbilsresenärer än de någonsin gjort förut. Flera uttryckte tydligt att husbilsturism lyfts upp på agendan under den senaste perioden.
  4. Vart har resebloggarna tagit vägen? Vi träffade ett gäng andra resebloggare, och det var väldigt roligt. Men det var betydligt färre bloggare än förr. Är det kanske många som tappat gnistan lite under pandemin, eller kanske skaffat sig andra intressen?

Och förstås party på kvällen …

När den sista speed-dejtingen avslutats blev det lite häng och snacks bland olika utställare. Sedan var det dags att flytta oss vidare till kvällens fest, där det dukades upp buffé och bjöds på musik.

På bilden nedanför ser du några av de resebloggare som dök upp på eventet, och som fortfarande med stor energi driver sina fina och inspirerande bloggar. Till vänster ser du Christoffer och Gunilla från 4000 mil och till höger om dem ser du Christian från Matochresebloggen. Det blev en trevlig kväll med härliga kollegor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev