Travel News Market är resebranschens stora branschmässa, som varje år i november samlar destinationer, researrangörer, flyg och rederier, liksom resejournalister och resebloggare. Mässan arrangerades i år, som vanligt, på Radisson Blu Waterfront i Stockholm, och vi var på plats.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Travel News Market 2023

Travel News Market 2023 samlade som vanligt massor av utställare, samtidigt som det arrangerades en del olika event och happenings.

Travel News Market 2023

Vi inser att vi inte missat en enda omgång av TNM, sedan vårt första besök på mässan 2016. Vi kikade snabbt i minnenas arkiv, och hittade massor av bilder från möten och träffar från året som gått:

Travel News Market 2023

Möten och reseinspiration

Som media kan man om man vill boka korta möten med utställarna, och vi hade möten inbokade från morgon till sen eftermiddag. Vi träffade många som vi redan samarbetar med, för att stämma av lite, och några företag och destinationer som kanske skulle kunna bli besöksmål eller samarbetspartners i framtiden.

Travel News Market 2023
Peter pratar med Marija från Kroatiens turistbyrå

Till exempel blev vi nyfikna på Azorerna, fick höra om Macao i Kina, funderade på möjligheten att resa med Hurtigruten och mycket annat. Det blev också både fika- och lunchmöten med andra samarbetspartners, som kom på besök till mässan.

Häng med bloggare och reseskribenter

Vi går inte på mässan bara för möten, utan inte minst för att träffa vänner inom bloggvärlden, och bland andra reseskribenter. Bland annat pratade vi med Susanne från fina First Class Magazine. Det blev mingel både på mässan, och efteråt på en hotellbar. Så många foton blev det inte, men trevligt var det!

Travel News Market 2023"
Event hos pr-byrån Related
Gunilla från resebloggen 4000 mil och Peter från FREEDOMtravel

Branchresemässa i all ära … men “vanlig” resemässa då?

För oss som är i resebranschen så är Travel News Market en väldigt bra mässa, men finns det ingen “vanlig” resemässa för dig som resenär, kanske du undrar? Faktum är att det varit lite si och så med det i Sverige efter att TUR-mässan i Göteborg la ner för många år sedan. Om du är sugen på resemässa är detta våra bästa tips:

  • 19-21 jan 2024: Matka är en stor resemässa i Helsingfors
  • 23-25 feb 2024: Ferie for Alle är en stor resemässa i Herning, Danmark
  • 11-15 sept 2024: Destinationstorget på Elmia Husvagn Husbil i Jönköping
  • 1-3 okt 2024: Resemässan blir en del av Seniormässan Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev