Här hittar du våra bästa restips om Kenya – allt från myllrande Nairobi och sandstränder i Mombasa till ett enormt bröllop och besök på landet utan el. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Kenya.

Varför resa till Kenya?

  • Sol och bad – Det finns fina sandstränder vid kusten runt Mombasa och klimatet passar utmärkt för sol- och badsemester.
  • Vacker natur – Naturen är grön och frodig med massor av vackra blommor i alla färger.
  • Safari – Det är populärt att åka på safari, där man kan se alla de stora och exotiska afrikanska djuren.
  • Exotisk kultur – Kenya bjuder på en spännande kultur med annorlunda mattraditioner och olika stammar, som till exempel de kända massajerna.
  • Spännande storstad – Det är intressant att uppleva Nairobi. Vissa områden bör man undvika av säkerhetsskäl, medan det går utmärkt att röra sig i andra.

Vädret just nu

booked.net

1. Nairobi

Kenya, Nairobi

Nairobi är en myllrig och spännande stad. Här finns shoppinggallerior, nattklubbar och en restaurang som serverar krokodilkött. (2012)

Kenya, Nairobi

Kenya, Nairobi

2. Kenyas landsbygd

Kenya butchery

Kenya, Kisumu

Det är en upplevelse att resa runt i Kenyas landsbygd, där man kan se vacker natur och vilda djur. Vi hade turen att ha lokala guider när vi var här, och blev hembjudna till en gård.(2012)

Kenya

Kenya, Rangala

3. Mombasa

Restips om Kenya

Kenya, Kisumu

Vid kusten i Mombasa finns många stora turisthotell. Vi bodde på ett litet mysigt franskt pensionat som hette Petit Paris. Vi har många fina minnen därifrån, även om det råkade bli oroligt i landet just då. (2007)

Kenya,

4. Mat och kultur i Kenya

bröllop i kenya 2012

Om man har möjlighet är det ju alltid mest intressant att träffa lokalbefolkningen och uppleva mat och kultur tillsammans med dem.

Kenya,

Kenya,

Kenya,

Väder i Kenya (Mombasa)

Kenya, Mombasa

Bra att veta

  • Valuta? Kenyansk shilling (KES)
  • Prisläge? Billigare än Sverige
  • Språk? Engelska, swahili och många olika stamspråk
  • Se upp med? Kontrollera säkerhetsläget på Sweden Abroad. UD har länge avrått från resor till kusten nära Somalia inklusive ön Lamu. I Nairobi bör man iaktta försiktighet, särskilt i vissa områden. Det kan också bli oroligt i landet i samband med val.
  • Tänka på? Det är lämpligt att klä sig vårdat utanför hotellområden i muslimska områden, till exempel runt Mombasa.
Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer