Här presenterar vi campingar och ställplatser i Österrike – allt från en ställplats i Tirol till en bra camping i Innsbruck. Vi bjuder också på personliga tips om saker att se och uppleva i närheten, när man ändå är på väg. Ställplatserna/campingarna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

Campingar och ställplatser i Österrike

Det finns gott om campingplatser runt om i landet. Fricamping är endast tillåten om markägaren lämnat sitt tillstånd. Reglerna för fricamping är restriktiva och i Tyrolen och Wien är fricamping förbjudet, vilket även gäller övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats. Här följer alla campingar och ställplatser i Österrike som vi har besökt.

Vädret just nu

booked.net

Kremsmünster

Camping Stadlhuber

Kremsmunster

Österrike, Kremsmunster, camping Stadlhuber

Beskrivning: En enkel camping på en gräsplan, fungerar bra som ställplats över natten. Service: Toaletter (inte av den fräschare sorten …), vatten, soptömning, el och restaurang. Pris: Minns inte. Hitta hit: Linzer Strasse 44. (2009)

Tirol, Leutasch

Tirol Camp Leutasch

Campingar och Ställplatser i Österrike

Österrike, Leutasch, Tirol camp Leutasch

Beskrivning: Camping som ska vara året runt-öppen, men som (tillfälligt) var stängd när vi var där. Utanför grindarna finns en ställplats med myntautomater för el. Service: Servicehus, WiFi (som inte ingår i priset) m.m. Pris: Campingen ska 2015 kosta 18 euro/dygn under lågsäsong med ACSI-rabatt. Ställplatserna kostar 14 euro/dygn (+ skatt/person) exkl. el. Hitta hit: Reindlau 230b, N47°23’55”  E11°10’47”. (2015)

Österrike

Tyskland, Neuschwanstein

Innsbruck: Kranebitten

Camping Innsbruck Kranebitten

Ställplatser i Österrike: Innsbruck

Österrike, Innsbruck, Kranebitten, Camping Innsbruk Kranebitten

Beskrivning: Fin och välskött camping omgiven av vackra alper. Service: Fräscht servicehus, el och vatten vid varje campingplats, WiFi och restaurang. Pris: Minns inte. Hitta hit: Campingplatz Innsbruck Kranebitten, Kranebitter Allee 214, 6020 Innsbruck/Kranebitten. (2011)

Österrike, Innsbruck

Väder i Österrike (Innsbruck)

Österrike, Innsbruck

BRA ATT VETA

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Som i Sverige ungefär
  • Språk? Tyska (många pratar också engelska)
  • Se upp med? Om man planerar skidsemester under vintersäsongen bör man respektera skyltar och varningar för lavinrisk.
  • Tänka på? Om man ska köra på motorväg eller mototrafikled måste man betala avgift och fästa ett klistermärke, en vignette, på rutan. Märket kan köpas vid större gränsövergångar samt på bensinstationer.
Skidresa till Österrike

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer