Meny Stäng

Genom Österrike med husbil

Nu har vi kört genom Österrike med husbil. I förrgår var det dags att lämna Italien. Vi körde norrut från Verona och tog oss in i Österrike via Brennerpasset.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi fick köpa en vinjett att fästa på rutan (8,50 euro) och dessutom betala motorvägsavgift (9 euro), men det är ju bara att le och se glad ut. Om vi haft en tyngre husbil hade vi dessutom varit tvungen att skaffa en Gobox, och det slapp vi eftersom vår husbil har en registrerad maxvikt på 3,5 ton. När vi väl kom in i vackra Österrike var det dags att hitta någonstans att spendera natten …

Att köra genom Österrike med husbil

Vi körde mot Insbruck och därefter i nordvästlig riktning mot Tirol camp Leutasch, som vi ställt in GPS:en på. Vi fick köra långt på vägar som slingrade sig brant uppför och sedan ännu mera uppför.

Det är otroligt vackert att köra bland de höga bergen i Österrike. Ibland dyker det upp ett slott eller en liten by med charmiga hus som ser ut precis så som man tänker sig att de ska göra i Österrike, med långa träbalkonger, snidade björnar och målningar utanpå varje hus.

Såhär har vi kört idag
Vi körde från Verona, över Brennerpasset mot Innsbruck och vidare nordväst
Slott i Österrike
Berg, berg och då och då ett slott
Hus i Österrike
Husen i Österrike är fulla av dekorationer

Att hitta en plats för natten

Det finns flera året runt-öppna campingar i Österrike. Vi valde en som låg nordost om Innsbruck, eftersom vi därefter hade planer i den riktningen. Till slut kom vi fram … bara för att upptäcka att campingen var stängd.

Som tur var fanns det parkeringar utanför campingen med elstolpar där man kunde lägga i mynt för att få el, så där stannade vi över natten. Vi hade ingen kod till campingens WiFi, men vi lyckades köpa ett simkort med 5 GIG (!) för 10 euro i närmaste mataffär. Enkelt och billigt!

Ställplats utanför camping
Ställplats utanför Tirol camp Leutasch
Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev