Annons

Har du resplaner eller resdrömmar? Då behöver du förstås både planera och packa. Här har vi samlat artiklar med tips inför reseplanering och packning, oavsett om du ska på roadtrip, husbilsresa, flygresa eller något annat äventyr.

Tips inför reseplanering och packning

Här hittar du massor av artiklar och reportage som passar för dig som ska reseplanera eller packa inför ett härligt äventyr, oavsett om det är en kortare utflykt i Sverige eller en exotisk resa till andra sidan jordklotet.

Planera och packa: Budget på resan

Det kan ibland förefalla som att man behöver mycket pengar för att resa, och även om resande inte är gratis så finns det en hel del smarta tips för att hålla priserna nere.

Genom att lägga ner lite tid och engagemang på planering och bokning kan du hitta billigare biljetter för flyg och färjor. Det kan också vara bra att välja tider utanför högsäsong, om möjlighet. Om du är beredd att tänka utanför boxen finns det många fler sätt att bo än att ta in på hotell, såsom i campingstuga, bed & breakfast, tält och så vidare.

Planera och packa: Försäkring och säkerhet

Man ska inte oroa sig i onödan inför eller under en härlig resa, men samtidigt är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika onödiga risker. Det kan till exempel vara bra att ha med flera olika kontokort och förvara dem på olika ställen i packningen, samt att ha kopia på passen. Om olyckan ändå skulle vara framme är det viktigt att ha rätt försäkring.

Mer att läsa

Nedan hittar du ännu mer läsning, för dig som vill ha praktiska tips inför resan. På följande sidor hittar du reportage om bilkörning i Europa, om hur du kan fixa ditt campingfordon samt om maträtter som passar i husbilen eller husvagnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev