Reseplanering handlar både om att planera själva resan och att planera för bortovaron hemifrån – åtminstone om du planerar att vara borta länge. Här har vi samlat lite information och tips för dig som planerar en resa, oavsett om det är en kort eller lång resa, och oavsett om du reser i närområdet eller tänker ta dig till andra änden av jordklotet.

Budget

Det kan ibland förefalla som att man behöver mycket pengar för att resa, och även om resande inte är gratis så finns det en hel del smarta tips för att hålla priserna nere. Genom att lägga ner lite tid och engagemang på planering och bokning kan man hitta billigare biljetter, och om man är beredd att tänka utanför boxen finns det många fler sätt att bo än att ta in på hotell, för att ta ett exempel. Här har vi samlat tips på hur du får råd att resa, och hur du kan undvika att resan blir onödigt dyr.

Gucci Milano

Försäkring och säkerhet

Man ska inte oroa sig i onödan inför eller under en härlig resa, men samtidigt är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika onödiga risker. Om olyckan ändå skulle vara framme är det viktigt att ha rätt försäkring. Här har vi samlat några inlägg som kanske kan hjälpa dig på vägen.

Föreränning i Nya Zeeland

Checklistor och förberedelser

Ibland kan planering av en resa handla minst lika mycket om planering för bortovaron, inte minst om du planerar en långresa. Här har vi samlat lite tips på sånt som är bra att tänka på innan du reser iväg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev