Meny Stäng

Rätt klädd på resan (och så fel det kan bli)

Annons

Det här med att vara rätt klädd på resan. När man lyckas är det oerhört skönt. Jag älskar att resa med en liten kabinväska och ändå dyka upp rätt klädd vid varje tillfälle. Men så är det förstås inte alltid. Vi har många erfarenheter av att göra fel – och därmed också några tips för att undvika de värsta misstagen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så fel det kan bli

Vi inspirerades till att skriva det här inlägget när vi läste vår bloggkollega 4000 mils inlägg Att vara HELT fel klädd på resa – systemkassar, vita jeans och rosa jumpsuit. Vi tycker att vi är relativt erfarna resenärer, men trots det måste vi ju erkänna att vi packat fel kläder många gånger. När vi skulle resa Europa runt under ett helt år 2015 packade Peter husbilen full av snygga skjortor … men använde nog mest T-shirts.

Skjortor och högklackat i all ära, men vi använde nog mest shorts och sandaler …

När vi reste till Filippinerna några år tidigare packade han minst fem par långbyxor i ryggsäcken. Men vad han använde? Samma rosa shorts varje dag … Det var ju 30 grader varmt och fuktigt!

Priser på Filippinerna

Packar jag (Helena) alltid rätt då? Nej, det gör jag förstås inte! Jag glömmer ofta handväska, så jag måste släpa med min ryggsäck vid konstiga tillfällen, som till exempel in på finrestaurangen.  Det jag framför allt glömmer är dock inte klädesplagg utan tandborsten, tandkrämen eller laddaren till tandborsten. Detta har hänt de senaste tre resorna …! Kan man bli galen på sig själv?

Jag packar ofta ganska lite, vilket både är bra och dåligt. När vi reste till Irland i 16 dagar hade jag bara med mig en kabinväska (en av de små på bilden). Vår granne såg lite chockad ut och menade att den bara hade räckt för deras underkläder … Det enda jag egentligen saknade var dock ett par vandringsbyxor, vilket jag ännu inte ägde.

Resväskor med personligt tryck

Tips för att vara rätt klädd på resan

Vi packar inte alltid rätt, men några saker har vi ändå lärt oss på vägen. Här är våra bästa tips för att alltid vara rätt klädd på resan:

  • Packa minst två par skor, varav båda bör vara bekväma. När man går mycket är det bra att kunna variera mellan olika skor, för att inte få ont.
  • Packa kläder som går att variera på olika sätt. Funkar topen med olika byxor/kjolar? Passar varje par skor till flera olika uppsättningar kläder?
  • Kolla vädret! Vilka temperaturer visar prognosen? Blir det kyligt på kvällarna/nätterna? Finns det risk för regn? Packa kläder för väder!
  • Tänk på att det kan vara kallt inomhus. Även om det är varmt ute kan det vara kallt på flygplan, bussar och hotellrum. Packa alltid något varmt!
  • Tänk igenom vad du ska göra på resan och packa kläder för alla typer av aktiviteter: badkläder för stranden, vandringsbyxor för utomhusaktiviteterna och finkläder för restaurangbesöken.
  • Fundera över vilka väskor du behöver! Ryggsäck? Handväska? Strandväska?
  • Packa inte för mycket! Man kan använda kläder flera dagar och de kan kombineras på olika sätt. Att släpa på för mycket packning är inte kul.

Vilka är dina bästa tips för att se till att alltid vara rätt klädd på resan?

Vandringsbyxor - rätt klädd på resan
Vårt senaste inköp: Vandringsbyxor som vi köpt på XXL i Bromma

Prenumerera på vårt nyhetsbrev