Meny Stäng

Att göra-lista inför semestern – missa inget!

Annons

Här kommer en att göra-lista inför semestern, alltså en lista att gå igenom innan du reser iväg. Behövs det? Inte nödvändigtvis, men det kan vara bra för att inte missa något. Dessutom blir det lättare att slappna av på semestern när du vet att ´du har koll hemma.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att göra-lista inför semestern

Är du säker på att du har koll på allting hemma när du åker på semester? Här följer en att göra-lista inför semestern, att bocka av. Den här listan handlar inte i första hand om själva resan, utan kanske om det som man lämnar efter sig hemma. Om man vet att huset eller lägenheten mår bra är det ju lättare att slappna av på semestern!

  • Ställ av eller adressändra morgontidningen – Alternativt kan du be någon granne/vän hämta in tidningen.
  • Ställ av eller adressändra posten – Alternativt kan du be någon granne/vän hämta in posten.
  • Beställ försäkringskassans blå kort för vård vid resor inom EU – Du beställer kortet på Försäkringskassans sida om att resa utomlands.
  • Kolla att du har giltig försäkring – Läs igenom din försäkring eller kontakta ditt försäkringsbolag.
  • Betala räkningar i förväg eller ha autogiro – Om du ska vara borta en längre tid gäller det att betala räkningarna innan, eller kunna betala dem med autogiro eller via online faktura. Om du är osäker angående något företag – ring upp dem!
  • Skriv upp och ta med spärrnummer för kontokorten – Om olyckan skulle vara framme och kortet skulle bli stulet gäller det att kunna spärra det så fort som möjligt.
  • “Inbrottssäkra” med grannar – Vad denna punkt innebär kan vara olika, men det handlar i första hand om att ha kontakt med grannarna och hjälpas åt att se till varandras hem.
Eilat flygplats

Har du fler tips?

För egen del brukar vi alltid stämma av med grannarna när vi reser iväg. Några av de närmaste grannarna har nycklar hem till oss och vi brukar be dem både att hämta posten och att kolla läget några gånger. När vi är borta länge händer det också att vi låter någon bo här, antingen någon av Peters söner eller någon vi hyr ut till. Det känns ganska bra att någon ser efter ens hem! Har du några fler tips kring vad man ska tänka på innan man reser iväg?

att göra-lista inför semestern

Prenumerera på vårt nyhetsbrev