Annons

Semester i södra Europa! Här hittar du allt från härliga stränder och intressanta städer, till god mat och goda viner. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra eller våra gästskribenters erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i södra Europa!

Semester i södra Europa

Varför inte boka in din nästa semester i södra Europa? I den här delen av Europa kan du njuta av ett behagligt klimat, samtidigt som du kan upptäcka allt från vacker natur till pittoreska städer och härlig Medelhavsmat.

Vilka länder som inkluderas i begreppet “södra Europa” är lite flytande. Vi har valt en relativt snäv definition av medelhavsländer från Portugal i väst till Bosnien och Hercegovina i öst. Du hittar Frankrike under semester i västra Europa, Slovenien under semester i Centraleuropa och alla länder i sydostlig riktning under semester i sydöstra Europa. Läs mer om platser för semester i södra Europa:

Iberiska halvön

På den iberiska halvön, längst västerut i södra Europa ligger Portugal och Spanien. Båda länderna har ett härligt och varmt klimat som gör att det är någorlunda behagliga temperaturer en stor del av året.

Portugal har kust både mot Atlanten och mot Medelhavet, och den mer vilda Atlantkusten är känd för att vara bra för surfing. Spanien är ett stort land som bjuder på många orter för sol och bad, men också på många intressanta städer. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Galé Algarve - semester i södra Europa

Italien

Italien är också ett land som är känt för sin matlagning, och man kan resa runt i landet för olika matupplevelser. I Italien finns gott om mysiga orter som passar bra för sommarsemestern och massor av fina stränder. Dessutom finns en hel del fina städer, inte minst underbara Rom förstås. Och så får vi inte glömma de två stora öarna som tillhör Italien: Sardinien och Sicilien. Läs mer om det resmål du är intresserad av:

Semester i södra Europa - Rom
Den romantiska staden Rom i Italien

Fler länder i södra Europa

Så, vad finns mer att upptäcka i södra Europa då? En liten bit söder om den italienska ön Sicilien hittar man Malta, som vi tycker är ett underskattat resmål. En väldigt fin ö som bjuder på allt från sol och bad till god mat, historiska sevärdheter och naturupplevelser.

Malta, Marsaxlokk
Typiska båtar i Malta

Fler tips för din semester i södra Europa

Du hittar tips inför din semester i östra Europa genom att klicka på länderna ovan. Vet du inte vad du ska välja? Här kommer en topplista (utan inbördes ordning) med tio riktigt bra resmål i södra Europa:

  1. Rom – 12 tips på sevärdheter och aktiviteter
  2. Gozo i Malta – 11 saker att se och göra
  3. Albufeira i Portugal – 8 tips på saker att göra
  4. Nationalparker i Kroatien – 8 naturområden att upptäcka
  5. Zadar i Kroatien – 12 sevärdheter och upplevelser
  6. Chioggia i Italien – välkommen till Lilla Venedig
  7. Andorra – 12 saker att göra på sommaren
  8. Marsaxlokk på Malta – en pittoresk fiskestad
  9. Split i Kroatien – 23 saker att se och göra
  10. Barcelona i Spanien – 13 tips på upplevelser
Chioggia kväll
Chioggia i Italien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev