Meny Stäng

Solsemester i Albufeira – tips för din resa i Algarve

Varför inte njuta av en solsemester i Albufeira i Portugal? Vi gör just nu en resa i Algarve med vår husbil och kan passa på att bjuda på några tips. Albufeira är en trevlig semesterstad med vackra stränder, en charmig småbåtshamn, en mysig gammal stadskärna och livliga marknader. Härifrån kan man också göra utflykter och besöka andra mysiga städer längs Algarvekusten.

Albufeira i södra Portugal

Albufeira är en stad i den västra delen av Algarve i södra Portugal. I början av 1900-talet var detta en fiskeby och fisket livnärde en stor del av befolkningen, men med tiden blev fångsterna mindre och mindre. På 1960-talet började istället turismen utvecklas, och idag lever många av stadens 40 000 invånare på just turism.

Albufeira Buffan

Solsemester i Albufeira

Nedanför Gamla stan finns en lång fin sandstrand, och att det ser lite folktomt ut på våra bilder beror på att det är januari. Det kan visserligen vara så varmt att man kan sola någon timme på eftermiddagen om man har tur, men den tiden är relativt kort. Vattentemperaturen inbjuder heller inte direkt till bad såhär års. Andra tider på året kan vi tänka oss att det är proppfullt på stränderna här!

Buffan Portugal

Strand Albufeira

Albufeira strand

Stranden i Galé

Stranden i Galé ligger strax utanför Albufeira och är, enligt vår smak, ännu vackrare. Åt ena hållet löper en lång öppen sandstrand, och åt andra hållet är stranden fylld med små vikar och stenformationer. Under lågsäsong kan man hitta sin egen vik där man ligger helt ifred. Magiskt!

Albufeira Galé

Stranden i Galé - Njut av en härlig solsemester i Albufeira!

Stranden i Galé – Njut av en härlig solsemester i Albufeira!

Gamla stan

Gamla stan ligger på en liten höjd alldeles intill stranden i Albufeira. Här kan man strosa runt bland vitkalkade hus och kullerstensgator och kika  på kläder och smycken i de små butikerna. Eller varför inte slå sig ner på någon av alla uteserveringar? Att sitta i solen med en öl och lyssna till det meditativa ljudet från havet är en riktigt lyxig känsla!

Albufeira

Gamla stan i Albufeira ligger på en liten höjd alldeles intill stranden

Hamnen

Hamnen i Albufeira är riktigt charmig med alla småbåtar som ligger tätt, tätt. Mest speciella är de färgglada husen som onekligen piggar upp i omgivningen! Fiskarna i stan har förresten en egen strand, där de tidigt på morgnarna drar upp sina båtar och rensar näten.

Portugal, Albufeira

Portugal, Albufeira

Shoppingcenter

Om man tröttnar på shoppingen i Gamla stan kan man ta en tur till Algarve shopping, ett stort shoppingcenter som ligger strax utanför. Det är ett stort och fint komplex med många butiker. Här hittar man framför allt de vanliga stora kedjorna, som HM, Zara och Mango.

Shopping Algarve

Marknad

Några gånger i månaden hålls marknader i stan. Här hittar man allt från kläder och väskor till smycken och billiga klockor. Det finns också gott om olika delikatesser som till exempel ostar och nationalrätten Bacalhau, som portugiserna själva verkligen älskar.

Marknad Portugal

Med husbil?

Om du liksom vi reser med husbil finns det flera campingar och ställplatser i området, bland annat Parque de Palmeira, som är en stor och prisvärd ställplats med bra läge. Här finns servicehus med toaletter och duschar, el och WiFi som räcker till några av husbilarna.

Ställplats i Albufeira

Resa i Algarve – utflykter från Albufeira

Om du befinner dig i Albufeira kan du passa på att göra utflykter till olika intressanta och fina platser vid Algarvekusten. Här är tips på några ställen att besöka:

Tavira

Tavira är en charmig stad i den östra delen av Algarvekusten. Här kan man strosa runt bland vackra hus, shoppa i små butiker eller ta sig till Taviras stränder. Läs mer: Tavira, Portugal – den charmiga staden

Tavira

Lagos

I Lagos finns en stor marina och en gammal stadskärna med fina hus, samt butiker och uteserveringar. Här arrangeras också båtturer. Läs mer: Lagos, vid vackra Algarvekusten

Marinan i Lagos

Cabo de Sao Vicente

I det sydvästligaste hörnet av Portugal hittar du Cabo de Sao Vicente. Här kan du beskåda utsikten från de dramatiska klippor och imponeras av fiskarnas mycket speciella fisketeknik. Läs mer: Cabo de Sao Vicente – Europas sydvästligaste punkt

Resa i Algarve: Cabo de Sao Vicente

Resa i Algarve: Cabo de Sao Vicente