Meny Stäng

Ställplats i Albufeira, Algarvekusten, Portugal

Just nu står vi med vår husbil på en ställplats i Albufeira. Ställplatsen heter Parque de Palmeira och ligger på gångavstånd till centrum. Stället där vi står är egentligen en före detta fotbollsplan och enligt hemsidan går intäkterna från ställplatsen till resor och andra kostnader för flera ungdomslag i fotboll.

Ställplats i Albufeira med bra service

För dig som inte har husbil kan vi förklara att en ställplats är en enkel plats där man får lov att stå med sin husbil, och där det ibland finns en del service. På den här platsen finns det mesta man behöver: möjlighet att tömma spillvatten och toatank, möjlighet att fylla på färskvatten, el (tror att det bara är 6 ampere), WiFi (når dock bara första raden husbilar), toaletter, duschar och tvättmaskiner (till extra kostnad). Priset per natt är 8 euro den första natten och därefter 7 euro.

Ställplats Albufeira

Det finns en hel del svenskar här, men också fransmän, belgare, engelsmän och andra

utmärkt läge

Ställplatsen i Albufeira har relativt bra läge med mycket kort promenadavstånd till mataffärer och den marknad som arrangeras emellanåt. Promenadavstånd till centrum är också helt ok och det tar 15 minuter att gå, och då har man köpcentrum, restauranger och massor av barer att tillgå. Till Gamla stan och stranden är det en lite längre promenad och då går man förbi centrum och 15 minuter till. Gamla stan ligger precis intill havet och här kan man husera i dagar eller veckor, utan att bli rastlös.

Marknad Portugal

Då och då hålls marknad alldeles nära ställplatsen

Många svenskar

Ställplatsen Parque de Palmeira i Albufeira är populär bland svenskar, och det är relativt många svenska husbilar här. Under tiden vi varit här livet på ställplatsen varit väldigt socialt. Det finns alltid någon att prata med, och då och då hålls fest!

Fest på ställplatsen i Albufeira

Fest på ställplatsen i Albufeira

Albufeira fest

Livet på vår ställplats i Albufeira är ofta socialt