Meny Stäng

Ställplats i Albufeira, Algarvekusten, Portugal

Annons

Just nu står vi med vår husbil på en ställplats i Albufeira. Ställplatsen heter Parque de Palmeira och ligger på gångavstånd till centrum. Stället där vi står är egentligen en före detta fotbollsplan och enligt hemsidan går intäkterna från ställplatsen till resor och andra kostnader för flera ungdomslag i fotboll.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ställplats i Albufeira med bra service

För dig som inte har husbil kan vi förklara att en ställplats är en enkel plats där man får lov att stå med sin husbil, och där det ibland finns en del service.

På den här platsen finns det mesta man behöver: möjlighet att tömma spillvatten och toatank, möjlighet att fylla på färskvatten, el (tror att det bara är 6 ampere), WiFi (når dock bara första raden husbilar), toaletter, duschar och tvättmaskiner (till extra kostnad). Priset per natt är 8 euro den första natten och därefter 7 euro.

Ställplats Albufeira
Det finns en hel del svenskar här, men också fransmän, belgare, engelsmän och andra

Ibland funkar inte allt …

Generellt tycker vi att servicen är bra här och det är ett väldigt bra pris, det måste vi säga. Men man får kanske inte mer än man betalar för? Ibland händer det att vi gnäller. Det finns 100 platser på ställplatsen, men nu på vintern (när många använder el för att värma bilarna) räcker elen bara till 70 husbilar. Nu är det en bra bit över 70 bilar här, och helt plötslig blir systemet överbelastat och allt stängs ner.

För att “åtgärda” det hela har personalen medvetet börjat stänga ner elen lite då och då, det vill säga hela nätterna och ibland varannan timme, för den ena eller andra änden av ställplatsen. Inte sååå kul när folk utgår från att de har el och kanske just lagar mat i den elektriska mikron, ser på film via 220 eller har låtit bli att ladda datorn …

Några vi pratat med är beroende av el för att få värme på nätterna och fryser ordentligt när nattemperaturerna närmar sig fyra grader! Man borde ju kunna klaga, men vet ni vad de säger? “Ni betalar inte för elen utan för platsen. Elen bjuder vi på.” Ja, vad säger man …

Utmärkt läge

Ställplatsen i Albufeira har relativt bra läge med mycket kort promenadavstånd till mataffärer och den marknad i Albufeira som arrangeras emellanåt. Promenadavstånd till centrum är också helt ok och det tar 15 minuter att gå, och då har man köpcentrum, restauranger och massor av barer att tillgå.

Till Gamla stan i Albufeira och stranden är det en lite längre promenad och då går man förbi centrum och 15 minuter till. Gamla stan ligger precis intill havet och här kan man husera i dagar eller veckor, utan att bli rastlös.

Marknad Portugal
Då och då hålls marknad alldeles nära ställplatsen

Många svenskar – och fest ibland

Ställplatsen Parque de Palmeira i Albufeira är populär bland svenskar, och det är relativt många svenska husbilar här. Under tiden vi varit här livet på ställplatsen varit väldigt socialt. Det finns alltid någon att prata med, och då och då hålls fest på ställplasen!

Fest på ställplatsen i Albufeira
Fest på ställplatsen i Albufeira
Albufeira fest
Livet på vår ställplats i Albufeira är ofta socialt
Buffan fest
Ännu en fest på ställplatsen
Ställplats gitarr
Lite musik är inte fel
Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev