Meny Stäng

Siggesta Gård i Värmdö – nu med ställplatser

Annons

Siggesta gård i Värmdö utanför Stockholm är ett lantligt hotell med konferensverksamhet, utomhusaktiviteter, djur, aktiviteter för barn och restaurang med lokalproducerade råvaror. Nu öppnar gården dessutom upp ställplatser – och välkomnar husbilar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Siggesta Gård

Siggesta Gård bjuder på naturupplevelser och en härligt lantlig atmosfär, som uppskattas av allt från barnfamiljer till konfererande företag.

Siggesta Gård i Värmdö

Till gården kan man komma för aktiviteter eller matupplevelser över dagen. Man kan också stanna över natten i ett “boutiquehotell med själ”, som gården själva kallar det, eller kanske i ett glampingtält i skogsbrynet. Eller så kan man, från och med senhösten 2022, komma i egen husbil.

Glamping

Siggesta Gård ligger i Värmdö, i Stockholms skärgård.

Siggesta Gård – nu med ställplatser för husbilar

På Siggesta Gård har man länge haft funderingar på att välkomna husbilister, och nu har man äntligen gjort slag i saken. I samarbete med Acamp, som samlar ställplatser på lokala gårdar och andra mysiga platser, öppnar man nu upp för husbilsgäster.

Vi var inte de allra första husbilsgästerna, men nästan. Detta är nämligen supernytt. Siggesta Gård har valt ut tre områden på gården där husbilar kan stå och ett 10-tal platser är nu bokningsbara via Acamps webbplats eller app.

Ställplats på Siggesta Gård i Värmdö

Detta är inte någon “klassisk” ställplats med raka rader, utan Siggesta Gård vill snarare erbjuda en lantlig upplevelse nära naturen. På den plats vi valde stod vi fint omgivna av natur och hjortar som ständigt skuttade förbi inom synhåll. Intill oss fanns också en populär hundrastgård.

Husbilarna har för närvarande inte tillgång till någon service, utöver toalett när restaurangen håller öppet. Robban från Siggesta gård, som tog emot oss och visade runt, berättade att man planerar en del utveckling. Bland annat kommer skyltar för ställplatserna komma upp, vilket saknades nu.

Ställplats på Siggesta Gård i Värmdö

Utomhusaktiviteter på Siggesta Gård

En av anledningarna att besöka Siggesta Gård är det stora utbudet av utomhusaktiviteter. Aktiviteterna lockar både semesterfirare och konferensdeltagare.

Äventyrsgolf “Värmdö runt”

På området finns en stor bana för äventyrsgolf, med tema “Värmdö runt”. Banorna är riktigt kreativa, och även om vi inte spelade tyckte vi att det var kul att gå runt och kika på de olika “Värmdö-skulpturerna”. Vad sägs till exempel om att spela golfbollen in i en runsten, en kaffekop eller en komule?

Det finns till och med en “kyrka” på äventyrsgolfbanan, och om man går in i denna möts man av ännu fler banor …

Äventyrsgolf på Siggesta Gård i Värmdö

Sport och utmaningar

Det finns också otaliga andra sportaktiviteter där man kan utmana sig själv eller andra. Man kan till exempel testa padel, fotbollsgolf eller discgolf.

En lite annorlunda sak att prova på är “Skogshinderbanan”. Banan kan nyttjas av allt från 5-åringar till vuxna och innehåller därför banor av olika svårighetsgrad. En del kan man tycka är någorlunda enkla medan andra är rejält utmanande …

Vandringsleder och mountainbikebanor

Siggesta Gård är omgiven av vacker natur, och det passar utmärkt att upptäcka naturen till fots eller med mountainbike. Det finns två vandringsleder (3,5 respektive 8 kilometer) samt två mountainbikeleder.

På ett ställe upptäckte vi en riktigt häftig koja. Robban från Siggesta Gård, som var med oss vid detta tillfälle, berättade att den byggts av barn i samband med en TV-produktion.

Bad och aktiviteter på vattnet

Om man vill kan man promenera ner till den så kallade “naturstranden”. Här har man utsikt över skärgården med bland annat Grinda och andra öar. På somrarna kan man bada här, och man kan även hyra SUP (Stand Up Paddle Board) eller kanot.

Aktiviteter för barn

Siggesta Gård har också ett stort fokus på barn. Bland annat kan man upptäcka den charmiga lilla Trollstigen, där man följer målade flugsvampar i marken och längs vägen upptäcker både troll och olika charmiga djur, som man kan få lära sig mer om via informativa skyltar.

På vägen passerade vi också en “korkek” ..

korkek

En annan sak som både vuxna och barn kan uppskatta är gårdens djur. Här finns hästar, getter, alpackor och höns. Ibland finns möjlighet att boka in alpackamatning eller ponnyridning.

vit häst med rosa täcke
vit alpacka

Restaurang och matupplevelser

Siggesta Gård har inte bara fokus på aktiviteter, utan också på mat, och framför allt på lokalproducerad sådan.

Köksträdgård

På gården finns en köksträdgård där man till exempel odlar sådant som rädisor, morötter, kronärskocka och olika örtkryddor. Grönsakerna och kryddorna används sedan i de maträtter som serveras i restaurangen.

rädisor
kronärtskockor

Lounge, orangeri och deli

Det finns flera ställen på Siggesta Gård som fokuserar på mat. Orangeriet, som serverar lunch och fika, hade nu under senhösten endast öppet på helger. Även loungen, som bland annat serverar frukost på helgerna, hade stängt just nu.

Däremot kunde vi kika in i delin, där man kan handla lokalproducerade produkter i form av exempelvis kryddor, marmelader, must, oljor och godis. Man kan till och med hitta delikatesser för sina fyrbenta hundvänner!

Middag på Restaurang Ladugården

För vår del blev det middag på den relativt stora, och otroligt mysiga, Restaurang Ladugården. Vi passade på att ta något foto på dukningen innan det stora konferenssällskapet fyllde lokalen …

Restaurang Ladugården vid Siggesta Gård i Värmdö

Vi valde en mysig plats vid brasan och beställde in samma meny som konferensgästerna. Den här tiden på året serveras konferensmeny på vardagarna, och annan meny på helgerna. Lokal öl fick vi prova också, i form av en mycket god “Värmdö IPA”.

Menyn inleddes med en skagentoast på surdegsbröd. Sedan fick vi flankstek med primörer från gården, och just grönsakerna var fantastiskt goda. Middagen avrundades sedan med en len och god chokladmousse. Mycket gott från början till slut!

Mer att se och göra i närheten

Summa summarum kan vi varmt rekommendera ett besök vid Siggesta Gård! Vill du passa på att se och göra mer i anslutning till ditt besök? På Värmdö kan vi tipsa om Gustavsberg samt om Kulturstigen i Pilhamn på Ingarö. Dessutom är det fint att göra ett besök i Vaxholm! Nedan hittar du ännu flera tips till Uppland.

Göra i Uppland
Alla våra bästa tips om Uppland: Klicka på bilden!

Har du besökt Siggesta Gård i Värmdö?

Har du besökt Siggesta Gård i Värmdö? Berätta gärna om din upplevelse i så fall! Eller har du kanske andra tips på vad man kan se och göra i närheten?

Fakta om Siggesta Gård i Värmdö

  • Adress: Siggesta Gård, Värmdö
  • Kommun: Värmdö kommun
  • Län: Stockholms län
  • Landskap: Uppland
  • Läs mer: Du hittar mer info på gårdens webbplats.

Ställplatsen på Siggesta gård

  • För: Husbilar och campervans
  • Service: Toalett när restaurangen är öppen. I mån av vattentillgång kan det finnas möjlighet att fylla färskvatten. På gården finns restaurang.
  • Öppettider: Året runt
  • Pris: 250 kr/dygn (2022). Observera att avgifter tas ut för olika utomhusaktiviteter på gården, såsom fotbollsgolf och skogshinderbana.
  • Bokning: Om du vill vara säker på att få en plats kan du boka i förväg, via Acamp online eller via Acamps app (som du laddar ner via Appstore eller Google Play).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev