Meny Stäng

Skokloster camping – fint vid vattnet på Skohalvön

Skokloster camping (eller Sånka camping som den verkar heta på skyltarna här) ligger på Skohalvön i Håbo kommun, inte långt från Skokloster Slott. Campingen ligger fint vid vattnet och rymmer ett stort område för campare, även om man först knappt anar alla husvagnarna mellan träden.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Långliggare och husbilar på genomresa

Här på Skokloster camping finns många husvagnar som nog står uppställda året runt, med förtält, trätrallar, blomsterrabatter och trädgårdsstatyer. Några tillfälliga husbilar, på genomresa eller helgtur, har också hittat hit. Trots att det blivit kyligare i luften har vi haft fint väder idag och kunnat sitta ute i solen. Vi har promenerat längs stranden och bara njutit av den friska luften.

Skokloster camping

I Skokloster kan du uppleva den vackra solnedgången, eller kanske spela minigolf eller boule, bada eller fiska. På Skohalvön finns också ett naturreservat och det finns gott om runstenar och andra fornlämningar. Du kan läsa mer på campingens webbplats.

Peter Skokloster
Camping Skokloster

Kväll vid Skokloster camping

Vi hade en lugn och skön kväll på Skoklosters camping. Vi lagade en enkel middag bestående av kyckling, potatisklyftor, sallad och fetaoströra. Till detta njöt vi av ett gott glas rött, tittade på utsikten och hade det bra. Ibland kan det vara precis så enkelt. Det är ju det som är idén med husbil!

Skokloster
Skokloster Peter

Att besöka Skokloster slott

När du är på Skokloster camping kan du förstås passa på att besöka Skokloster slott, som ligger i närheten. Det här vackra slottet är det största privata palats som någonsin byggts i Sverige, och idag fungerar det som statligt museum med visningar av paradvåningen och samlingarna. Man kan också promenera i slottsparken, fika i slottscaféet, kolla in den historiska Skokloster kyrka eller kanske ruinerna efter den ännu äldre Flasta kyrka.

Skokloster
Slottet är också värt ett besök!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev