Meny Stäng

Skokloster camping

Skokloster camping (eller Sånka camping som den verkar heta på skyltarna här) ligger på Skohalvön i Håbo kommun, inte långt från Skokloster Slott. Campingen ligger fint vid vattnet och rymmer ett stort område för campare, även om man först knappt anar alla husvagnarna mellan träden.

Långliggare och husbilar på genomresa

Här på Skokloster camping finns många husvagnar som nog står uppställda året runt, med förtält, trätrallar, blomsterrabatter och trädgårdsstatyer. Några tillfälliga husbilar, på genomresa eller helgtur, har också hittat hit. Trots att det blivit kyligare i luften har vi haft fint väder idag och kunnat sitta ute i solen. Vi har promenerat längs stranden och bara njutit av den friska luften.

Skokloster camping

I Skokloster kan du uppleva den vackra solnedgången, eller kanske spela minigolf, bada eller fiska. Det finns tydligen också möjligheter att besöka båda museer och fornlämningar, men det har vi inte försökt oss på. Du kan läsa mer om camping på Skocamp.se.

Peter Skokloster
Camping Skokloster

Kväll vid Skokloster camping

Vi hade en lugn och skön kväll på Skoklosters camping. Vi lagade en enkel middag bestående av  kyckling, potatisklyftor , sallad och fetaoströra. Till detta njöt vi av ett gott glas rött, tittade på utsikten och hade det bra. Ibland kan det vara precis så enkelt. Det är ju det som är idén med husbil!

Skokloster
Skokloster Peter
Skokloster
Slottet är också värt ett besök!

Läs mer: Campingar och ställplatser i Sverige