Meny Stäng

Snibbens Camping i Höga kusten – rofyllt med utsikt

Annons

Snibbens Camping i Höga kusten ligger på en udde med fantastiskt utsikt. Hit kommer man för att njuta av lugnet och naturen, och kanske för att bada, cykla, paddla eller besöka olika spännande platser i världsarvet Höga kusten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snibbens Camping

Campingen, som också har stugby och vandrarhem, kammande 2022 hem priset Campers’ Choice för sitt vackra läge, och det är inte svårt att förstå varför. Vyerna härifrån är fantastiska.

Snibbens Camping i Höga kusten
Snibbens Camping i Höga kusten

Snibbens Camping ligger bara två kilometer från Högakustenbron, mellan Härnösand och Kramfors.

Med husbil eller husvagn på Snibbens camping

Att stanna med husbil eller husvagn på Snibbens camping är perfekt för den som vill njuta av en fin plats med härlig utsikt. Vi valde en av platserna med utsikt över vattnet och det ångrade vi inte.

Snibbens Camping i Höga kusten

Hur fantastiskt är det inte att kunna blicka ut över vattnet? Ena sekunden var det soligt och vindstilla, med totalt spegelblankt vatten. Nästa ögonblick friskade vinden i.

Snibbens Camping i Höga kusten

Vi njöt av både kvällen och morgonen på vår fina plats.

På kort promenadavstånd hade vi servicehus, som var mycket fräscha och till och med lite ”piffade”.

Servicehus

Stugor, vandrarhem eller ”vantell”

Om man inte reser med egen husbil, husvagn eller tält kan man istället bo över i stuga, som finns i olika varianter. Dessutom finns vandrarhem och ”vantell”, som vad vi förstår är ett mellanting mellan vandrarhem och hotell.

Restaurang med utsikt

Snibbens camping ligger inte supernära andra restauranger eller matställen, och därför är det perfekt att det finns en restaurang på campingen. Vi var dock här på försäsongen, strax innan restaurangen, Snibbens Strandcafé & Grill, hade öppnat.

Vacker morgon på Snibbens camping

Vi njöt av en fantastiskt vacker morgon på Snibbens camping, med otrolig utsikt och vackra speglingar i vattnet.

Speglingar i vatten
Speglingar i vatten
Utsikt från Snibbens Camping i Höga kusten

Aktiviteter på och runt campingen

Så, vad kan man då göra på campingen? Först och främst kan man passa på att koppla av. Många kommer hit bara för att njuta av den rofyllda stämningen, och kanske läsa en god bok i solen i campingstolen.

Det finns en barnvänlig badstrand med lekplats och bryggor. Det finns också en vedeldad bastu, med terrass och badbrygga.

Peter på Snibbens Camping i Höga kusten

Om man vill uppleva ännu mer utsikt finns en 1,5 kilometer lång vandringsled upp på Prästberget som ligger precis bakom campingen. Från utsiktsplatsen har man en milsvid utsikt över Höga kusten, Högakustenbron och stora och lilla Sandöbron.

Man kan också ge sig ut på cykelturer (mountainbikes och elcyklar finns att hyra), fiska, spela minigolf eller hyra SUP (Stand Up Paddleboard), kanot, trampbåt eller liten motorbåt.

kanoter

Eller, som sagt, så väljer man att göra ingenting. Ibland är det inte så dumt heller …

Helena från FREEDOMtravel

Mer att se och göra i närheten

Snibbens Camping ligger i Höga kusten och det finns förstås en hel del att se och uppleva i omgivningarna. Strax söder om campingen hittar du den trevliga staden Härnösand samt Hemsö fästning, som är ett mycket intressant besöksmål.

Om du istället åker norrut kan du se det mycket speciella friluftsmuseet Mannaminne. Läs gärna alla våra tips om saker att göra i Höga kusten. Nedan hittar du ännu fler tips på saker att se och göra i Ångermanland.

Alla våra bästa tips om Ångermanland: Klicka på bilden

Har du varit på Snibbens camping?

Vi hade det riktigt fint på Snibbens camping, och hade gärna stannat lite längre. Har du kanske också varit här? Hur var din upplevelse?

Fakta om Snibbens camping

 • Adress: Snibben 109, 870 16 Ramvik
 • Kommun: Härnösands kommun
 • Län: Västernorrlands län
 • Landskap: Ångermanland
 • Läge: Snibbens camping ligger i Höga kusten, mellan Kramfors och Härnösand.
 • Boende: Du kan bo med egen husbil/husvagn/tält eller i stuga. Det finns självhushållsstugor och campingstugor, med 2 eller 4 bäddar. Det finns också möjlighet att bo i vandrarhem, i vantel (vandrarhem/hotell) eller i villavagn.
 • Service: El, soptömning, toaletter och duschar, möjlighet att fylla färskvatten samt möjlighet att tömma grå- och svartvatten.
 • Matservering: Restaurang, Snibbens Strandcafé & Grill, håller öppet på sommaren.
 • Priser: Priserna varierar beroende på boendeform, tid på året etc. Husbilsplats/husvagnsplats kostar för närvarande från 330 kr/dygn under högsäsong (2023).
 • Aktiviteter: Njuta av läget och naturen, vandra till en utsiktspunkt eller besöka sevärdheter i Höga kusten.
 • Läs mer: Du hittar mer info på campingens wabbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev