Meny Stäng

Högakustenbron vid Höga Kusten

Igår åkte vi över Högakustenbron. Högakustenbron är en hängbro över Ångermanälven, som är riktigt imponerande. Det fria brospannet är Sveriges längsta och pylonerna gör bron till ett av Sveriges högsta byggnadsverk.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hängbro över Ångermanälven

Högakustenbron, eller Vedabron som den också kan kallas, är en hängbro över Ångermanälven. Bron går mellan Kramfors och Härnösands kommuner, nära Ångermanälvens mynning. Högakustenbron ligger på E4:an och invigdes i december 1997, av ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf.

Värt att veta om Högakustenbron

Bron är totalt 1867 meter lång och har ett fritt spann på 1210 meter, vilket innebär att den har Sveriges längsta brospann. Pylonerna är 182 meter höga och var Sveriges högsta byggnadsverk fram tills att man byggde Öresundsbron (vars pyloner är 203,5 meter).

Högakustenbron

Mer att se och göra i närheten

Från Högakustenbron är det inte långt till fina Snibbens camping. Det är också relativt nära till charmiga Härnösand, samt till Nordingrå med det friluftsmuseet Mannaminne. Läs gärna också alla våra tips på saker att se och göra i Höga kusten.

Alla våra bästa tips om Ångermanland: Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev