Annons

Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina är en camping i Höga kusten som bjuder på en miljö med ett charmigt fiskeläge och inte mindre än fyra vackra naturreservat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina

Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina är en fantastiskt fin plats för alla som uppskattar vacker natur. Dessutom kan man till exempel njuta av bastu och vildmarksbad vid havet, eller skärgårdsbuffé på restaurang Fiskarfänget.

Norrfällsvikens camping i Höga kusten

Norrfällsvikens camping ligger i Mjällom i Nordingrå, drygt tre mil norr om Kramfors.

Att bo på Norrfällsvikens camping

Vi bodde på Norrfällsvikens camping en natt under vår resa i Höga kusten, och det första vi reagerade på är hur stort det är. Här finns massor av platser för husbilar och husvagnar, både mitt i naturen och med utsikt över havet. Dessutom finns ett stort område, innanför campingens grindar, som är naturreservat.

Eftersom vi var här på försäsong fanns det relativt gott om platser, och vi valde att stå med utsikt över havet. Den här stranden är stenig, men vill man bada så finns en annan strand som passar betydligt bättre för det: Storsands havsbad.

Servicehusen, som ligger på flera platser på området, är mycket fräscha och moderna, antingen nya eller nyligen renoverade.

Norrfällsvikens camping i Höga kusten

För den som inte reser med husbil eller husvagn finns också en rad alternativ. På området finns både större och mindre stugor, och dessutom finns hotellrum. Eftersom det finns en marina med gästhamn kan man även välja att komma med egen båt.

Stugor på Norrfällsvikens camping i Höga kusten

Ett charmigt fiskeläge med restauranger

Det som gör miljön vid Norrfällsvikens camping så fin är dels naturreservaten, och dels det charmiga lilla fiskeläget som ligger här. På somrarna kan man här äta på fiskrestaurangen Fiskarfänget, som arrangerar sånt som räkfrossa och skärgårdsbuffé, eller på pizzerian Kompassen.

Aktiviteter på campingen – allt från havskajak till vildmarksbad

Det finns en hel del att roa sig med på eller runt Norrfällsvikens camping. Bada gör man bäst vid Storsands havsbad, alternativt från klipporna i naturreservaten. Det finns också möjlighet att spela boule, streetbasket, beachvolleyboll, pingis, tennis, minigolf, padel och golf. Dessutom kan man vandra i den vackra naturen eller hyra elcykel, motorbåt eller havskajak.

En av de saker vi tyckte såg mest lockande ut var det fina vildmarksbadet (badtunnorna) som ligger vackert vid havet, tillsammans med en mysig bastu med stjärnhimmel. Bastun ingår i priset för alla gäster (ved finns att köpa i receptionen) och vildmarksbadet hyrs och bokas dagen innan.

För barnen finns också lekplats, inomhuslekrum, pool, filmvisning och en liten kaninhage.

Lekplats på Norrfällsvikens camping i Höga kusten

Fyra naturreservat

På och runt Norrfällsvikens camping, inom två kilometers avstånd, ligger inte mindre än fyra naturreservat, vilket gör det här till en fantastisk plats för alla som älskar natur.

 • Norrfällsvikens naturreservat med klappersten från istiden
 • Storsands naturreservat med sanddyner
 • Rammbergets naturreservat med tunnelgrottan
 • Villmyrans naturreservat med vackra orkideer
Naturreservat på Norrfällsvikens camping i Höga kusten
Norrfällsvikens naturreservat

Utflyktsmål i närheten

Det finns förstås mer att se och göra i närheten av Norrfällsvikens camping. Om du vill ha en speciell upplevelse ska du inte missa att besöka Mannaminne i Nordingrå, som är ett stort friluftsmuseum fyllt av historiska byggnader, fordon, museer och konst.

Du kan också uppleva charmiga Barsta eller handla tunnbröd och andra delikatesser på Mjälloms tunnbröd och delikatesser i Ullånger. Läs gärna alla våra tips om saker att göra i Höga kusten. Nedan hittar du ännu fler tips på saker att se och göra i Ångermanland.

Alla våra bästa tips om Ångermanland: Klicka på bilden

Har du besökt Norrfällsvikens camping?

Vi hade en riktigt fin upplevelse på Norrfällsvikens camping, och hade gärna stannat lite längre. Har du kanske också varit här? Har du några minnen att dela med dig av?

Fakta om Norrfällsvikens camping, stugby & marina

 • Adress: Hamnvägen 60, 873 97 Mjällom
 • Kommun: Kramfors kommun
 • Län: Västernorrlands län
 • Landskap: Ångermanland
 • Läge: Vid kusten i Mjällom, Nordingrå
 • Boende: Platser för husbil/husvagn samt olika sorters stugor (självhushållsstuga, campingstuga och övernattningsstuga). Det finns också hotellrum samt båtplatser.
 • Service: El, soptömning, toaletter och duschar, möjlighet att fylla färskvatten samt möjlighet att tömma grå- och svartvatten. Brödvagn med nybakat bröd.
 • Matservering: Restaurang Fiskarfänget (fiskrätter, skärgårdsbuffé, räkfrossa och fiskdisk) samt Restaurang och Pizzeria Kompassen.
 • Priser: Priserna varierar beroende på boendeform, vilken plats man väljer etc. Husbilsplats/husvagnsplats kostar cirka 395-465 kr/dygn (2023).
 • Aktiviteter: Bastu och badtunna, hyra av motorbåt eller havskajak, strandbad, lekplats, vandring i naturreservat med mera.
 • Läs mer: Du hittar mer information på campingens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev