Meny Stäng

Frankrike

Här hittar du våra bästa restips om Frankrike – allt från Europas Grand Canyon och Cannes till väst- och sydkust och nakenstäder. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Frankrike.

VARFÖR RESA TILL Frankrike?

 1. Fantastisk natur – Naturen är vacker och varierad, med allt från branta klippor till gröna floddalar.
 2. Intressant historia – I Frankrike hittar du slott och borgar såväl som minnesmärken från andra världskriget.
 3. Lyxig sol- och badsemester – Vid den franska rivieran hittar du långa sandstränder samt gott om lyxyacher och exklusiva restauranger.
 4. God mat – Oavsett om du vill ha skaldjur eller en vällagad köttbit så blir du knappast besviken. Ofta finns prisvärda 3-rättersmenyer.
 5. Vänliga människor – En del pratar engelska och andra inte, men oavsett blir man nästan alltid vänligt bemött.

Vädret just nu

booked.net

Honfleur, Normandie

Honfleur

Normandie, Honfleur

Honfleur är en charmig liten medeltidsstad vid Frankrikes västkust. Här finns gott om fisk- och skaldjursrestauranger. (2014)

Frankrike, Honfleur, Normandie

Arromanches, Normandie

Normandie

Frankrike, Arromanches

Normandie har en vacker kust med dramatiska klippor och en intressant krigshistoria. Besök gärna Arromanches, där det finns intressanta lämningar. (2014)

Frankrike, Arromanches

Mont St Michel

Mont Saint Michel

Frankrike, Mont st Michel

Mont St Michel är ett mäktigt kloster som reser sig ur havet. Här finns ett kloster och en kyrka, men också butiker och restauranger. (2014)

Frankrike, Mont st Michel

Cancale, Bretagne

Cancale

Frankrike, Cancale

Cancale brukar beskrivas som ostronens mecka, och här hittar man både ostron och musslor i överflöd. (2014)

Frankrike, Cancale

Bretagne

Restips om Frankrike

Frankrike, Bretagne, Camaret sur Mer

Bretagne har ett svindlande landskap med otaliga dramatiska klippor. Allra vackrast upplevde vi att det var i Camaret sur Mer! (2014)

Frankrike, Camaret sur mer

Frankrike, att resa genom Bretagne

Concarneau, Bretagne

Concarneau

Bretagne, Concarneau

I Concarneu finns en inhägnad stad i vattnet, från 1300-talet. Att promenera här är att göra en tidsresa, samtidigt som det finns massor av små butiker och restauranger. (2014)

Frankrike, Concarneau

Ile de Ré

Iles de re

Frankrike, Ile de Re

Ön Ile de Ré ligge utanför la Rochelle, vid västkusten. Vi var här vintertid, men på sommaren är detta nog ett semesterparadis med fina stränder. (2014)

Frankrike, Ile de Ré

Dune du Pilat

Dune du pilat

Frankrike, Dune du Pilat

Dune du Pilat är Europas största sanddyn och ligger vid västkusten, sydväst om Bordeaux. Det är en häftig upplevelse att komma hit och klättra upp! (2014)

Frankrike, Dune du Pilat

Silverkusten

Silverkusten

Frankrike, silverkusten

Hela den franska västkusten från flodmynningen Gironde till Bayonne kallas silverkusten. Här är vackert, till exempel vid Biscarosse-Plage. (2014)

Frankrike, silverkusten

Frankrike, Biscarosse-Plage

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Frankrike, Gorges du Verdon

Gorges du Verdon är ett av våra absolut bästa restips för Frankrike – en lång kanjon som på sina ställen stupar 700 meter ner. Nere i kanjonen flyter den grönblå floden Verdon och runt om finns flera charmiga byar. (2015)

Frankrike, Gorges du Verdon

Frankrike, Floden Verdon

Baux de Provence

beaux de provence

Frankrike, Baux de Provance

Det vackra Baux de Provence består av kalkstensformationer och  i grottorna visas nu fantastiska ljusshower. (2015)

Frankrike, Baux de Provence

Arles

Arles

Frankrike, Arles

Arles är en charmig stad med mycket historia. Vincent van Gogh har bott och målat här, och det finns gott om historia från Romartiden.  (2015)

Frankrike, Arles

Nice

Nice promenad

Frankrike, Nice

Nice är en fantastiskt vacker stad där du kan promenera längs den kända strandpromenaden eller strosa i Gamla stan. (2017)

Frankrike, Nice

Cannes

Filmfestivalen i Cannes

Frankrike, Cannes

Cannes är en vacker stad där du hittar stora lyxyachter, en fin strand och också en charmig gammal stadsdel. En gång om året är det filmfestival! (2015)

Frankrike, filmfestivalen i Cannes

Saint Tropez

St Tropez

Frankrike, St Tropez

Med restips om Frankrike kommer också Saint Tropez, en relativt liten ort med enorma lyxyachter, gott om uteserveringar och ett exklusivt rykte. (2015)

Frankrike, Saint Tropez

Frankrike, Sainte Maxime

Palavas les Flots

Palavas les flots

Frankrike, Palavas les Flots

En charmig liten stad med kanaler, båtar, glassbarer och fiskrestauranger. Det finns också en linbana som går tvärs över kanalen. (2015) Restips om Frankrike

Frankrike, Palavas les Flots

Sete

Sete

Frankrike, Sete

Sete är en charmig hamnstad med massor av båtar och fiskrestauranger. Vi fick en riktigt bra 3-rätters meny här! (2015)

Frankrike, Sète

Cap d’Agde

Cap d'Agde

Frankrike, Cap d' agde

Cap d’Agde är en trevlig stad med hamn och strand, utanför staden Agde. En del av staden är avgränsad och kallas “The Naked City”. (2015)

Frankrike, Cap d'Agde

Carcassonne

Carcasonne

Frankrike, Carcassonne

Carcassonne är en väl bevarad (och renoverad) medeltidsstad som är fascinerande att promenera runt i. (2015)

Frankrike, Carcassonne

Marseille

Marseille fiskmarknad

Frankrike, Marseille

Marseille är en stor, livlig och mångkulturell hamnstad. Strosa gärna i området runt den gamla hamnen och besök Notre Dame de la Garde. (2017)

Frankrike, Marsielle

Gienshalvön

Gienshalvön

Frankrike, Gienshalvön

Gienshalvön sticker ut i Medelhavet strax under Hyeres i södra Frankrike. Här är naturen fantastiskt grön det är populärt med kite-surfing.  (2015) Restips om Frankrike

Frankrike, Gienshalvön

Frankrike, surfingparadis

 Korsika

Korsika

Korsika är en fantastiskt vacker ö med dramatiska berg, otyglad natur och vita paradisstränder där man kan bada i turkost vatten. (2015)

Korsika

Väder i Frankrike (NICE)

Frankrike Nice

BRA ATT VETA – Mer restips om Frankrike

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Som Sverige ungefär
 • Språk? Franska (en del pratar engelska)
 • Se upp med? I vissa områden kan det vara bra att ha lite extra uppsikt över sina värdesaker.
 • Tänka på? I Frankrike är man ofta artig så lär dig gärna några artighetsfraser på franska.
Moules frites i Nice

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

6 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Thomas Majlöv säger:

  Tack för din reseskildring ..blir så sugen på att åka iväg.
  Andra året som HB ägare.

 2. kaj jensen säger:

  Vi är inne på våran tredje säs med hb och har varit mest i danmark,men nu tycker vi att det är dags att sprida våra vingar söderut tex cancale som vi läst så mycket om.Vad är smidigast att köra vi har 4veckor på oss ,är det många vägar utmed kusten som inte tar tunga fordon,vi har 4,2 ton eller något annat som hindrar tex höjd.mvh kaj

 3. Annette säger:

  Vilket spännande liv ni lever 🙂 Vi har börjat fundera på vart nästa resa skall gå, och här fick jag mycket inspiration! Vi älskar Frankrike och har rest runt hela landet, men inte i landets ytterkanter, och inte till Korsika. Jag blir sugen på västra kusten när jag ser era foton. Barnen har dock fastnat för Italien och Patrik vill tillbaka till USA. Många viljor, så vi får se var det slutar, men det blir absolut en rundresa eftersom vi gillar att se oss omkring och uppleva mycket när vi reser.

 4. admin säger:

  Thomas Majlöv, härligt att du upptäckt husbilslivet! Frankrike är ett av våra favoritländer i Europa, rekommenderas varmt!

  Kaj Jensen, vad kul att ni planerar att åka söderut och Frankrike kan vi varmt rekommendera! Vi tänkte inte på viktregler när vi körde (vår bil är 3,5 ton). Vi upplevde inga speciella problem med höjder, trots att vår bil är hög (3,10 m).

  Anette, när man är flera så måste man ju förstås jämka på nåt sätt… 😉 Frankrike är ett av våra favoritländer i Europa faktiskt, och lite billigare än Italien. Hoppas ni hittar något trevligt resmål!

 5. Marie Aaröe-Holm säger:

  Hej, låter trevligt med Frankrike! Funderar på en tur på ca en månad nu i november. Är den månaden ok eller är det lika stängt som det är här hemma? Tacksam för tips:))

 6. admin säger:

  Marie Aaröe-Holm, härligt med resa till Frankrike! Jag kan inte svara säkert, men jag tror inte att det är jättevarmt. Sedan beror det kanske på var man befinner sig i Frankrike. På västkusten tror jag att det kan vara ganska kyligt. Vid rivieran är det nog relativt milt med skandinaviska ögon mätt. Kanske kan det vara behagligt på dagarna, men kallare på nätterna. Sol och badsemester funkar nog inte, men om man bara vill ha lite mildare klimat än hemma så får man säkert det. Men googla gärna väder och klimat i Frankrike i november också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.