Meny Stäng

Frankrike

Annons

Resmål i Frankrike! Här hittar du inspiration om Frankrikes bästa resmål. Tycker du om vackra stränder, dramatisk natur, historiska sevärdheter eller kanske god mat och goda viner? Här kommer våra bästa för dig som vill resa till Frankrike!

Varför resa till Frankrike?

Naturen är vacker och varierad, med allt från branta klippor till gröna floddalar i de franska alperna. I Frankrike hittar du slott och borgar såväl som minnesmärken från andra världskriget. Vid den franska rivieran hittar du långa sandstränder samt gott om lyxyacher och exklusiva restauranger.

Oavsett om du vill ha skaldjur eller en vällagad köttbit så blir du knappast besviken. Ofta finns prisvärda 3-rättersmenyer. En del pratar bra engelska och andra inte, men oavsett blir man nästan alltid vänligt bemött. Här hittar du massor av artiklar om Frankrike.

Resmål i Frankrike – inspirerande läsning

1 2
resmål i Frankrike - Moules frites i Nice
Peter och Helena Bergström i Frankrike, resemagasinet FREEDOMtravel

Resmål i Frankrike – på Korsika

Korsika

Korsika är en vild och vacker ö, men dramatiska klippor, härlig grönska och fantastiska sandstränder. Här kan du besöka fina städer såsom Calvi och Bonifacio, samt upptäcka bergsvägar och paradisstränder.

Fler resmål i Frankrike – bucket list

resmål i Frankrike

Paris

Vad finns det att se och göra här då? Eiffeltornet som ställdes upp för Parismässan 1889 och som skulle ha tagits ner sen… Hur skulle Paris varit Paris utan Eiffel? Mer då? Triumfbågen, Louvren, Moulin Rouge, Katakomberna under Paris där du hittar skelett från 6 miljoner människor.

Mer då förutom en romantisk natt i Paris så ska man inte missa Chateau Chantilly, Palais Garnier, Kateral Notre Dame, Versailles och mycket mer. Har du tre månader över så ta dem i Paris.

resmål i Frankrike

Champagne

Champagnedistriktet där benediktinmunken Dom Pérignon startade champagnetillverkning. Här trängs 14 000 producenter och Moet & Chandon är störst. Miljoner flaskor finns i tunnlarna under hela distriktet. Städerna Troyes, Reims, Èpernay och Chalons en Champagne är de som ska besökas under din vistelse i Frankrike.  

resmål i Frankrike

Colmar i Frankrike

När idyllen når sin topp! Åk tillbaka 500 år i Alsace och var glad för den här staden klarade sig bra i alla krig. Åk en liten båt i kanalen som går genom stan eller ge dig ut på vingårdarna runt stan.

resmål i Frankrike

Grenoble i Frankrike

Storslaget i Frankrike som måste ses minst en gång!

Info och fakta om Frankrike

 • Huvudstad: Paris
 • Språk: Franska
 • Invånare: 67,3 miljoner (2020)
 • Religion: Kristendom (mestadels katolicism)
 • Valuta: Euro
 • Nationalsång: ”La Marseillaise” (Marseljäsen)

Bra att veta om Frankrike

 • Prisläge: Ungefär som i Sverige
 • Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
 • Akutnummer: 112

Resa till Frankrike

 • Flyg: Direktflyg från Stockholm till Paris tar cirka 2 h och 40 minuter. Du kan flyga med exempelvis Air France.
 • Bil/husbil: Du kan naturligtvis ta bilen eller husbilen till Frankrike. Ta färja till Kiel, Rostock eller Travemunde, eller kör via Danmark.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

7 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Thomas Majlöv säger:

  Tack för din reseskildring ..blir så sugen på att åka iväg.
  Andra året som HB ägare.

 2. kaj jensen säger:

  Vi är inne på våran tredje säs med hb och har varit mest i danmark,men nu tycker vi att det är dags att sprida våra vingar söderut tex cancale som vi läst så mycket om.Vad är smidigast att köra vi har 4veckor på oss ,är det många vägar utmed kusten som inte tar tunga fordon,vi har 4,2 ton eller något annat som hindrar tex höjd.mvh kaj

 3. Annette säger:

  Vilket spännande liv ni lever 🙂 Vi har börjat fundera på vart nästa resa skall gå, och här fick jag mycket inspiration! Vi älskar Frankrike och har rest runt hela landet, men inte i landets ytterkanter, och inte till Korsika. Jag blir sugen på västra kusten när jag ser era foton. Barnen har dock fastnat för Italien och Patrik vill tillbaka till USA. Många viljor, så vi får se var det slutar, men det blir absolut en rundresa eftersom vi gillar att se oss omkring och uppleva mycket när vi reser.

 4. admin säger:

  Thomas Majlöv, härligt att du upptäckt husbilslivet! Frankrike är ett av våra favoritländer i Europa, rekommenderas varmt!

  Kaj Jensen, vad kul att ni planerar att åka söderut och Frankrike kan vi varmt rekommendera! Vi tänkte inte på viktregler när vi körde (vår bil är 3,5 ton). Vi upplevde inga speciella problem med höjder, trots att vår bil är hög (3,10 m).

  Anette, när man är flera så måste man ju förstås jämka på nåt sätt… 😉 Frankrike är ett av våra favoritländer i Europa faktiskt, och lite billigare än Italien. Hoppas ni hittar något trevligt resmål!

 5. Marie Aaröe-Holm säger:

  Hej, låter trevligt med Frankrike! Funderar på en tur på ca en månad nu i november. Är den månaden ok eller är det lika stängt som det är här hemma? Tacksam för tips:))

 6. admin säger:

  Marie Aaröe-Holm, härligt med resa till Frankrike! Jag kan inte svara säkert, men jag tror inte att det är jättevarmt. Sedan beror det kanske på var man befinner sig i Frankrike. På västkusten tror jag att det kan vara ganska kyligt. Vid rivieran är det nog relativt milt med skandinaviska ögon mätt. Kanske kan det vara behagligt på dagarna, men kallare på nätterna. Sol och badsemester funkar nog inte, men om man bara vill ha lite mildare klimat än hemma så får man säkert det. Men googla gärna väder och klimat i Frankrike i november också!

 7. Samantha Janzen säger:

  Hej!
  Vi är en liten familj med en pojke på 13 år och vår storpudel Bosse. Nu ska vi ut på tågluff ner till södra delarna av Frankrike.

  På vägen hem skulle vi vilja stanna i mindre byar med tåg och se lite av det fina pittoreska delarna. Har ni några tips? Vi ska åka till Hamburg och är öppna för franska förslag

  Mvh
  Familjen Janzen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *