Meny Stäng

Camping och bad vid Le Lavandou – Côte d’Azur i Frankrike

Efter ett trevligt besök hos bloggvänner i Provence var det dags för oss att rulla söderut mot Le Lavandou vid den franska kusten, Côte d’Azur. Planen är att vi ska besöka de öar som ligger här utanför, och som brukar kallas “Guldöarna”. Men innan dess blev det körning på dramatiska bergsvägar och ett kvällsbad vid en väldigt charmig och vacker strand.

Slingrig väg mot kusten

Efter poolbad och lunch hos våra bloggvänner i Belgentier styrde vi söderut mot kusten. Jag tror att jag mejlade nästan tio campingar innan en svarade att de hade ett fåtal lediga platser. Det är inte bara riktigt hett i södra Frankrike nu, det är också högsäsong när de flesta fransmän precis inlett sin ledighet den 1 augusti. Enligt våra vänner varnade franska medier för trafikkaos, så kanske var det trots allt lite positivt att vår GPS valde en underlig rutt upp i bergen …

France

Genom det underliga vägvalet upp i bergen slapp vi trafikkaos och köer, och i stället blev det smala vägar med hårnålskurvor och branta stup. Enligt vägskyltarna var det tillåtet att köra i 90 km/timmen här, men vi låg nog snarare i 30 km/timmen. Vackra vägar, men inte helt enkelt när det blev möten!

Vägar Frankrike

Väg Provence

slingriga vägar

En fördel med att köra bergsvägarna var att vi emellanåt hade fantastisk utsikt över kusten där nedanför, Côte d’Azur.

Kusten Provence

Camping Parc De Pramousquier

Till slut kom vi fram till camping Parc de Pramousquier, där vi hittade en plats precis vid entrén. Detta känns hittills som en trevlig camping med liten butik, liten restaurang och bara kort promenadavstånd till stranden.

Södra Frankrike camping

Camping Sydfrankrike

Kvällsbad i havet

Det är otroligt varmt nu, med temperaturer en bit över 30 grader varje dag. Vi blir väldigt trötta av värmen och jag (Helena) har också känt av min huvudvärk. Då var det i alla fall riktigt skönt att gå ner till stranden och ta ett kvällsbad! Stranden här är superfin med finkornig sand, vackra små vikar och mysiga små restauranger alldeles nere vid vattnet. Detta ställe gillar vi!

Strand Frankrike

blommor frankrike

Strandbar

Bad Frankrike