Meny Stäng

Franska rivieran – vid Sainte Maxime i Frankrike

Nu befinner vi oss på den franska rivieran. Den kuststräcka som kallas franska rivieran, eller   Côte d’Azur, börjar vid gränsen till Italien i öster och slutar vid Toulon i väster. Vi befinner oss strax utanför Sainte Maxime, som ligger strax nordost om Saint Tropez.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping Cigalons

Här på Camping Cigalons får ett 30-tal husbilar plats bland några bungalows på ett litet backigt område. Ägaren hänger i den lilla baren/restaurangen/boulebanan och är både trevlig och synnerligt ointresserad av detaljer som pass/campingkort/registrering. Priset per dygn är 16 euro med ACSI-rabatt.

Krabba
Lyxlunch på campingen med krabba och “sauce for fish” som vi hittade i Spanien

Härlig strand

Inte långt från campingen ligger stranden, där vi förstås tagit oss ett dopp! Det är 26 grader i luften och strålande sol, så perfekt strandväder.

Sainte Maxime

Lyxvillor och lyxbilar

Hur är det i övrigt på den franska rivieran då? Vår erfarenhet är begränsad hittills, men vi har tagit en promenad längs stranden och kan konstatera att här finns gott om stora lyxvillor med höga murar, en hel del bilar med märken som Ferrari eller Porche och många restauranger med betydligt högre priser än vi är vana vid. Oss kommer det dock inte gå någon nöd på! Vi har bunkrat mat på Lidl och Carrefour idag och har nog mat för 14 dagar i bilen …

Bildbevis på att vi inte var ensamma på stranden idag…

Fransyskorna solar topless på Franska rivieran

Alla kvinnor solar inte topless, men säkerligen var tredje. Att sola topless verkar vara något för alla: yngre, äldre (nåja, upp till 55 kanske), mammor, alla möjliga … Det solas inte bara topless utan man badar, promenerar längs strandkanten och leker med barnen topless. Det verkar vara väldigt naturligt här.

Franska rivieran

Det finns maneter i det kristallklara vattnet

Man ser botten klart och tydligt genom det grönskimrande vattnet. Själva har vi inte sett några maneter, men idag såg vi människor som pekade upphetsat och petade bort en “grej” med en pinne, och sedan andra som skrek till eller viftade hysteriskt. Efteråt berättade vår tyska husvagnsgranne att det handlade om maneter. Jag förstod inte det tyska namnet, men de kan tydligen ha olika färg och bränns, men är inte direkt farliga.

En av de första sakerna vi såg på stranden - en svensk flagga!
En av de första sakerna vi såg på stranden – en svensk flagga!

Folk fiskar på badstranden

Mitt bland alla solande och badande par och familjer smäller de upp sina höga fiskespön och slänger ut de långa fiskelinorna. Mer än ett gäng stod och fiskade idag och vi trodde nästan att en liten gummibåt skulle trassla in sig i linan …

Ferrari-ägare kan även vara campare

På vår camping står en röd och blänkande Ferrari utanför en av stugorna. Om man har råd med en splitterny Ferrari – borde man inte ha råd med ett flådigt hotellrum då? Ägaren kanske måste snåla efter Ferrari-köpet, eller så kanske det är lite hippt att campa …?

Överallt påminnelser om att man inte får parkera sin husbil längs kuststräckan...
Överallt påminnelser om att man inte får parkera sin husbil längs kuststräckan …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev