Meny Stäng

En dag i Nice och Villefranche i Frankrike

Annons

En dag i Nice och Villefranche i Frankrike. Från breda strandpromenader till gränderna i gamla stan utgör Nice i Frankrike centralpunkten på franska rivieran. Nice ligger i regionen Alpes-Maritimes och omfattar även Cannes och Antibes. Följ med på en dag i Nice och Villefranche i Frankrike! Berättelse och bilder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med båt från Freedom of the Seas

Det enorma kryssningsfartyget Freedom of the Seas kan inte lägga till i Villefranche, utan måste ankra strax utanför. Sedan tar de in passagerarna till land i mindre båtar.

Freedom of the seas transfer
Transfer från Freedom of the Seas och in till land
Freedom of the seas Villefranche
Nästan vid land – vi blickar tillbaka mot Freedom of the Seas och andra fartyg

Mysiga Villefranche

Villefranche ligger strax utanför Nice och är en riktigt fin liten hamnstad med charmiga hus och en inbjudande sandstrand. Vi ville gärna se Nice och valde därför att ta tåget två stationer, vilket kostade oss 3,60 euro/person tur och retur. Om man hade velat hade man förstås också kunnat stanna i den här mysiga lilla hamnstaden hela dagen och bara solat och hängt på mysiga uteserveringar.

Villefranche
Charmiga hus och båtar möter i Villefranche
Villefranche strand
Vi ångrade att vi inte packade ner badkläder!

En dag i Nice

Nice är en både pampig och vacker stad, och det är svårt att inte bli åtminstone lite förälskad i de vackra fasaderna, de höga palmerna och de fina stränderna som ligger mitt i stan. Ett absolut måste i Nice är att promenera längs strandpromenaden Promenade des Anglais (översta bilden). Andra fina platser som vi upptäckte är Place Massena och Promenade du Paillon.

Nice Frankrike
Place Massena i Nice
Nice park
Pomenade du Paillon i Nice

Gamla stan i Nice

Den gamla stadsdelen i Nice är charmig med trånga gränder och gamla hus. Här besökte vi marknaden där man hittar allt från souvenirer och lokalt tillverkade tvålar till färsk frukt och delikatesser som ost, korv, oliver, honung och nougat. Vi slog oss också ner på en uteservering och njöt av moules frites och en öl.

Vårt planerade besök i Palais Lascaris blev däremot inte av, eftersom det av okänd anledning var stängt.

Gamla stan i Nice
Gamla stan i Nice
Nice marknad
Honung och senap på marknaden i Nice
Moules frites i Nice
En dag i Nice är aldrig fel! Moules frites och en öl – vad annars?

Tillbaka till kryssningsfartyget

Efter avslutat besök tog vi tåget tillbaka de två stationerna och promenerade runt en stund i Villefranche, innan det var dags att åka tillbaka till alla aktiviteter på Freedom of the Seas.

Boarding Freedom of the Seas
På väg tillbaka ombord på fartyget efter dagens eskapader

Delar av denna resa är en pressresa, i samarbete med Royal Caribbean. Texter, bilder och åsikter är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev